Vierde ronde

Wisselende prestaties Zenderstad in 4e ronde UPDB

(verslag Ed Kok)

In de vierde ronde van de provinciale UPDB competitie kwamen alle drie de Zenderstad viertallen in actie. Zenderstad 1 blijft in de race om het kampioenschap in de hoofdklasse door een 6-2 winst op ADG Amersfoort. Zenderstad 2 verloor met 6 – 2 van Gooi & Eemland 1 en haakt af in het kampioenschap in de UPDB 1e klasse. In dezelfde klasse verloor Zenderstad 3 van het sterke Het Groene Hart 1, welk team nog ongeslagen is.

Zenderstad 1 – ADG:  6 – 2
Zenderstad mocht niet klagen tegen ADG dat maar met drie spelers kwam opdagen; zonder de zeer sterke Ben Provoost. Martijn de Leeuw had de 2 punten al binnen en speelde vervolgens mee in de interne competitie van Zenderstad. Daarin bood Bert Habets taaie tegenstand en haalde een goede remise tegen Martijn.
Terug naar de wedstrijd tegen ADG. Rik Verboon ging onverdroten ten aanval tegen Cees Strooper die daar een goede actieve omsingeling tegen over stelde. Cees verzuimde echter zijn goede stand te verzilveren, offerde een schijf, verloor ook de grip op de partij met verlies tot gevolg, mazzel voor Zenderstad. Koos van Amerongen zadelde tegenstander Marcel Everloo met een inactieve schijf op. Marcel vond niet de beste verdediging en werd daarna overspeeld door Koos. Laura probeerde een flankaanval tegen Harry de Waard te krijgen maar door de sterke centrale centrumbezetting van Harry kwam de aanval niet uit de verf. Laura moest terug in de verdediging en Harry kon knap doordrukken naar winst.

Zenderstad 2 – Gooi & Eemland 1:  2 – 6
Zenderstad 2 kwam een snelle nederlaag van Stef Baerends niet meer te boven. Stef zag een simpel zetje over het hoofd en kon gelijk opgeven. Ook Gerard Bakker verloor. Tegen Leo van de Laan verloor Gerard langzamerhand steeds meer terrein. Leo kon zijn schijven mooi naar het centrum dirigeren en in een 6 om 6 eindstand kon Gerard alleen maar opgeven.
Jacco Scheper ging in klassiek spel lang gelijk op in gesloten klassiek spel tegen Michiel Luiten. Na een (fout) offer van Dussault van zijn tegenstander miste Jacco de directe winst. Daarna kwamen beiden niet meer in gevaar en was remise het resultaat.
Junior Roald Scheper kon zijn degelijke spel geen winnend vervolg geven tegen het verdedigd spel  van Andreas Ongers en moest in remise berusten.

Het Groene Hart 1 – Zenderstad 3:  5 – 3
In Nieuwerbrug speelde Zenderstad 3 tegen koploper Het Groene Hart dat geen risico nam en met een zeer sterke opstelling voor de dag kwam.
Hans Verhoeven kwam goed uit de opening tegen teamcaptain Arie van der Knaap. In het middenspel taxeerde Hans echter een 2 om 3 verkeerd. Hans dacht makkelijk weer de schijf terug te kunnen winnen, maar dit werd door een achterloop gedwarsboomd. Na nog een verrassende 3 om 3 kon Hans opgeven.
Na een 14 jarig damsabbatical speelde Karl van der Horst tegen Cees Kuijer. In een gesloten klassieke stand liet Karl een Korte Vleugel Opstelling toe. Dit pakte verkeerd uit en zijn tegenstander schoof de klassieke stand beheerst uit. Met een schijf verlies moest Karl zich uit de KVO losmaken. Door het hoofd koel te houden wist Karl toch knap een geitenpaadje naar remise te vinden.
In de spannende en riskante partijen van Piet Schep tegen Hans de Knikker en van Ed Kok tegen Arie de Bruin kon het lang alle kanten opgaan. Maar uiteindelijk werd op beide borden de punten in gelijkwaardige eindstanden gedeeld.

 

UDG-Vriendenkring 2 met overmacht naar winst tegen Austerlitz

(verslag Paul de Heus)

Arie Koster speelde tegen Harry Vredeveldt die een doorbraak naar dam nam voor één schijf. Maar Arie had óf beter gerekend, óf gewoon geluk dat de dam een-tegen-een afgeruild kon worden. Met een schijf voorsprong was de winst niet moeilijk meer.

Patrick van de Tol kreeg tegen Wim van de Broek veel terreinvoordeel, maar het was nog lang niet gewonnen toen Wim in een kleine combinatie naar dam trapte.

Ook Ruud Klaarenbeek kreeg tegen Herman Keereweer veel terrein in de schoot geworpen. Toen na een tussenloop een geplande plakker niet opging, verloor Herman een schijf en al snel de partij.

Kennedy Krishnadath speelde tegen Henk Zoonen een interessante partij. Henk nam de uitnodiging om een voorpost op 28 te plaatsen niet aan maar kreeg desondanks het beste van het spel. Kennedy hield het hoofd koel en de stand op remise.

Scroll naar boven