UPDB Bekerviertallencompetitie 2018

Uitslagen 1/4 finale:

maandag5 maartOG Utrecht 1ADG 13-5
maandag5 maartUDG-VriendenkringZenderstad 16-2
donderdag8 maartDV Het Groene Hart 1G&E 1 (DVSB)2-6
vrijdag9 maartG&E 2 (Bunschoten)OG Utrecht 23-5

In de Halve Finale was vooral UDG-Vriendenkring erg dicht bij een stunt. Na de verrassende gelijkwaardige remise van Patrick van der Tol tegen Erik van Dusseldorp en de schijfwinst van Kennedy Krishnadath tegen Michiel Luiten behoorde een 5-3 overwinning of een 4-4 gelijkspel zeker tot de mogelijkheden.

Het ging echter toch nog mis voor de thuisclub. Eerst liet Kennedy een huizenhoog gewonnen eindspel nog remise lopen en daarna verloor Paul de Heus onverwachts in het eindspel van Richard Cousijnsen na een ongeveer gelijkwaardige klassieke partij. Leo van de Laan kreeg in het middenspel duidelijk voordeel tegen Arie Koster en nadat hij doorbrak naar dam zat er geen remise meer in voor Arie.

Ons Genoegen Utrecht 2 keerde met een 7-1 nederlaag huiswaarts, maar dat was erg geflatteerd. Zo kon Teus de Mik in het middenspel met een 2 zetten diepe forcing winnen van Hans Mulder. Teus dacht echter via een sterke voorpost op veld 14 goede zaken te kunnen doen, maar door combinatieve dreigingen van Hans ging het helemaal mis. Wim Vlooswijk blunderde opzichtig tegen Ben Provoost, de Bomzet leverde 2 schijven winst op. Peter Kolkman kon het niet bolwerken tegen Cees Strooper, maar Gerard Morsink pakte een ver-diend punt tegen Gerrit de Bruijn nadat hij bijna de hele partij makkelijker klassiek spel had.

Uitslagen 1/2 finale:

maandag19 maartUDG-VriendenkringG&E 1 (DVSB)2-6
dinsdag20 maartADG 1OG Utrecht 27-1

Finale

maandag16 aprilG&E 1 (DVSB)ADG 1

* : Bij een 4-4 gelijkspel beslist de winstpartij aan het hoogste bord, bij 4 remises behoudt ADG de titel.

Alle thuisspelende verenigingen krijgen 8 dubbele notatiebiljetten toegestuurd. U wordt vriendelijk verzocht de uitslag door te mailen naar zowel Cock van Wijk ([email protected]) als Erik Maijenburg ([email protected]) en de bovenste velletjes van de notatiebiljetten op te sturen naar of af te geven bij Erik Maijenburg:

Erik Maijenburg, Schrijverspad 37, 3446 ZW, Woerden

Veel succes in de bekercompetitie!

Cock van Wijk, competitieleider UPDB in samenwerking met Erik Maijenburg.

Scroll naar boven