UDG-Vriendenkring winnaar 50e Vechtstreektoernooi

Tweede bord gaf de doorslag

Was het voorgaande jaren Diemen dat heer en meester was tijdens het Vechtstreek-toernooi, de concurrentie voor het goud is op dit moment ‘moordend’. Tijdens de voorlaatste editie (2018) werd het een nek-aan-nekrace met nieuwkomer dc Hilversum die direct de hoofdprijs opeiste. Nu kaapte UDG-Vriendenkring voor de neus van de Diemenaren de beker met de grootste oren weg. Beide teams scoorden hetzelfde aantal punten (13). Wedstrijdleider Harry de Waard wees echter de Domstaddammers als overwinnaar aan. Dit was te danken aan de fraaie partijzege van Ester van Muijen op bord 2 tegen Herman van Westerloo. Het resultaat aan het topbord was voor beide teams hetzelfde.
De enige vrouwelijke deelnemer aan deze 50e editie viel zelf ook nog in de prijzen omdat een jaarabonnement van het voortreffelijke magazine Hoofdlijn haar ten deel viel. Deze werd beschikbaar gesteld door dezelfde (hoofdredacteur) Herman van Westerloo. Uitgerekend tegen hem werd door de speelster van UDG-Vriendenkring een fraaie hielslag uitgevoerd.
Bijna had Diemen toch de hoofdprijs kunnen opeisen. In de laatste partij bleek plots dat het duel tussen Nico Kruyswijk (Diemen) en Kennedy Krishnadath (UDG-Vriendenkring) van cruciaal belang te zijn. Bij winst van de Diemenaar zou de hoofdprijs toch naar de veelvuldig winnaar zijn gegaan. Kruijswijk belandde in een gunstig eindspel, maar wist uiteindelijk toch geen winst te vinden. Dit tot opluchting van tegenstander Krisnadath en natuurlijk…. UDG-Vriendenkring.
Het was dus bingo voor de domstaddammers die 4x tot winst kwamen en 5 keer de punten deelden. Alleen René Nurmohamed had het nakijken.
Het brons ging dit keer naar titelverdediger dc Hilversum, maar had dit keer wel een achterstand van 3 wedstrijdpunten! Voorts deelden resp. LDV Loenen en Het Groene Hart de 4e en 5e plek. Ook hier gold dat het 2e bord van LDV van doorslaggevende betekenis was: winst van Eric Dubelaar (LDV) op Frans Boot (Het Groene Hart).
Het werd dus weer een mooie avond in het gastvrije ’t Web te Loenen, waarbij Ben van der Linden en zijn mannen namens LDV dit evenement had georganiseerd. Allen konden terugkijken op een geslaagde damavond. Zoals geschreven was het de 50e editie van het Vechtstreektoernooi dat werd geopend door mevrouw Veneklaas, wethouder van sportzaken van de gemeente Stichtse Vecht.
Toen in 1969 het startsein werd gegeven voor het eerste Vechtstreektoernooi kon niemand bevroeden dat 50 jaar later het toernooi nog steeds zou bestaan. Een mooie prestatie van de verenigingen langs de Vecht en een felicitatie waard dus!
Alle winnaars van de regiotoernooien zullen nog eens met tientallen tegen elkaar uitkomen en dan strijden om de Supercup. Nog niet bekend is wanneer dit evenement zal plaatsvinden. Wel zal het Utrechtse Denksportcentrum Den Hommel de locatie zijn. UDG-Vriendenkring heeft zich als eerste geplaatst en speelt in wezen een thuiswedstrijd.
Diemen heeft tot nu toe 12x het toernooi op haar naam gezet en heeft daarmee nog steeds een voorsprong op UDG-Vriendenkring dat tot nu toe 10x het toernooi heeft gewonnen.

Voor uitslagen, eindstand en gespeelde partijen…. zie Toernooibase.

Foto’s: Andrew Tjon A Ong

 

 

Scroll naar boven