UDG-Vriendenkring haalt een monsterscore in Austerlitz

Het was wel een beetje geflatteerd: Harry Vredeveldt zag tegen Wim de Jong een winst-in-één (53. … 21-26!) over het hoofd, Rutger van Santen tegen Arie Koster trapte in een 2-om-3 in een stand waarin niets aan de hand was.

Wim van de Broek speelde een sterke partij tegen Paul de Heus maar een kleine positionele fout op de 35e zet werd hem uiteindelijk fataal. Herman Keereweer had geen problemen met Jan Ongolesono tot hij in een remise-eindspel teveel problemen kreeg met de klok. Jan Geleijnse verloor op de klok van Patrick van der Tol maar stond toen al een schijfje achter. Henk Zoonen werd door te passief spel weggedrukt door Kennedy Krishnadath. Bram Boer (60) liet het centrum voor wat het was. Dat was tegen Wim Bes geen goede strategie. Alleen Evert van Grondelle scoorde een punt. Hij hield Fred Dammers bekwaam op afstand. 

Een benauwde overwinning voor Gooi & Eemland

Het was vooral Bert Roest die het achttal in de derde wedstrijd in de UPDB competitie zwaar liet zweten. Maar alles kwam op zijn pootjes terecht en Gooi&Eemland boekte zijn eerste overwinning met 9-7 tegen LDV/DCH 2.

Leo van der Laan gaf nu wel het goede voorbeeld, door een onoplettendheid  van Piet Brandhorst werd een schijf gewonnen en vlot de partij. Een punt erbij van Adrie Butzelaar, in een bloedeloze ontmoeting met Gerrit van Schaick namen beide geen risico ‘s.

Geduldig op zijn prooi wachtend, omzwachtelde als het ware Willem Bor zijn tegenstander Cor Vonk. Lijdzaam moest deze toezien dat er een schijf extra werd opgepeuzeld en er ook niets over bleef. Hans Vermeij maakte een ongelukkige blunder tegen Piet van Dijk, hij krijgt nog meer spijt als hij ziet wat hij nog meer gemist had.

In het middenspel werd Andreas Ongers onaangenaam verrast door Ruud de Koning die via een trucje een schijf veroverde. Desondanks hield Andreas het nog lang vol, maar dolf tegen een dam het onderspit. Jan Bouwmans stond al wat beter en toen Leo van Dijk ook nog eens vrije doorgang voor een schijf verleende, was de uitslag bekeken.

Lang kreeg Michiel Luiten geen vat op Jeffrey Verwoerd die stug verdedigde, maar zie, toch een zwakke zet van de Hilversummer en Michiel profiteerde meteen met een sterke voorpost. Maar even later nam Michiel niet de juiste beslissing en kon Jeffrey remise forceren.

Toen bleek dat Bert zich in de malaise had gestort, hij moest vechten voor remise en mocht blij zijn dat René Runhaar het damhalen uitstelde en zodoende de winst niet meer rond kon krijgen.

Het Groene Hart wint nipt van Zenderstad

Het Groene Hart heeft ook de derde provinciale wedstrijd in winst omgezet. Uit in IJsselstein werd het 7-9. Frans Boot, Jan Commandeur en Gerrit IJssel wonnen hun partij. Anton van Hal deed iets terug en scoorde een blauwe notering tegen Bertus Jansen nadat deze zich had verrekend.

Verder won Cees Kok van Aad Boot en miste Seth Matahelumual de winst tegen Gerard Benning. De duels tussen Arie van Nieuwkerk en Arie de Jong alsmede Henny Pikker en Chris Schippers eindigden in remise.

Scroll naar boven