UDG-Vriendenkring 1 kampioen

(verslag: Paul de Heus)

In de laatste ronde, de gemeenschappelijk slotronde in Den Hommel, stond niets meer dan het kampioenschap op het spel. Alleen een overwinning van minstens 6-2 had DAWO het kampioenschap opgeleverd. Maar de kans was groter dat de Woudenbergers alsnog de promotie mis zouden lopen als zij van ons met 2-6 zouden verliezen en Gooi&Eemland met 8-0 zou winnen van LDV.

Uiteindelijk verloor DAWO met 2-6 maar won Gooi&Eemland met niet meer dan 6-2 van LDV. LDV scoorde daarmee één bordpunt te weinig om met Austerlitz te mogen loten wie er zou degraderen. (Loten? Ja, als het bordpuntensaldo gelijk is, dan beslist het onderlinge resultaat. Als dat een gelijkspel is, beslist de winst aan het hoogste bord. Bij vier remises wordt er geloot. Bij LDV-Austerlitz waren er vier remises.)

Jan Ongolesono speelde tegen Martin van Dijk, invaller voor de zieke Cor van Setten, een partij waarin Martin na de 25e zet er niet meer aan te pas kwam.

Ruud Klaarenbeek speelde te riskant tegen Dick van der Velden en werd van het bord gezet.

Ester van Muyen speelde tegen de 89-jarige, taaie Erris van Egdom. Pas rond de 25e zet kreeg Ester vat op de stelling toen Erris niet zag dat er een kettingstelling dreigde. Die kettingstelling bleek dodelijk.

Paul de Heus speelde een interessante partij tegen Jaap Veld. Jaap kwam met zwart na een witte inval op veld 23 steeds meer onder druk te staan. Die druk werd hem in een 7 om 7 stand te veel.

LDV had net een bordpunt te weinig tegen het sterke Gooi&Eemland. Eric Dubelaar verloor onnodig van Michiel Luiten. Arie Roos haalde een goede remise tegen Henk Vogelenzang de Jong, maar Ben van der Linden beging een blunder tegen Bert Roest. Fred Wortel bracht Leo van der Laan in de problemen, maar net niet genoeg voor de twee punten.

Scroll naar boven