Tijn Visser en Gervais Nouka Damkampioenen van Baarn en Soest

(verslag Ton van der Ploeg)

Afgelopen zaterdag werd het zogenaamde topscoorderstoernooi in het Rode Kruisgebouw te Baarn. De organisatie was weer in handen van Damclub Baarn Soest.  Toernooileider en voorzitter Ton van der Ploeg was zeer tevreden over deze geweldige damdag.  De top 22 van de hoogst scorende dammertjes van het afgelopen schooldamtoernooi speelden om het kampioenschap van Baarn en Soest in hun leeftijdscategorieën (pupillen en welpen). Er werd fanatiek gespeeld en rond vier uur stond de eindstand op het Digibord.

Tijn Visser en Gervais Nouka werden de terechte maar verrassende kampioenen.  Toptalent Wouter de Boer, getraind en spelend bij DBS, presteerde uitzonderlijk maar moest genoegen nemen met het zilver. Gervais Nouka steeg boven zichzelf uit door toptalent Marlon Drost, jeugdkampioen van DBS en Utrecht, naar de tweede plaats te verwijzen.  De bovenste zes mogen deelnemen aan het topscoorderstoernooi van de provincie Utrecht dat in het Rode Kruisgebouw in Baarn op 30 maart wordt gehouden. Foto’s van het toernooi kunt u bekijken door de volgende link op internet te volgen: https://photos.app.goo.gl/sE9rSNe5wGs2iz379

Dammen is geen doel maar een middel
In 2007 hebben wij de stichting Conatum (Latijn voor trachten/proberen) opgericht op voorspraak van Erica Terpstra en met meervoudig wereldkampioen Harm Wiersma. Onze slogan zegt veel: BETER DOOR DENKEN. Je wordt beter door te denken en het is goed om door te denken. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen en ouderen. Dammen is dus geen doel op zich maar een middel om beter te presteren op school of alzheimer te vertragen. Het beter leren denken – na denken –  vooruit denken – analyseren en voorstellingsvermogen is van essentieel belang voor hun schoolprestaties en hun verdere opleidingen. Er is bij een proef in Amsterdam gebleken dat kinderen die damlessen volgden hun cito toets beter maakten dan kinderen die niet damden. De schoolleiding is enthousiast over onze aanpak. Samenvattend willen wij de jeugd met behulp van dammen leren concentreren/analyseren/vooruitdenken en uiteindelijk beter en  meer laten denken. Het grote voordeel voor u als ouder en uw kind is dat mede daardoor de schoolprestaties en de uitkomst van de citotoets verbeteren!

Damlessen
Onder leiding van gediplomeerde damleraren bieden wij de zogenaamde basiscursus dammen aan. In 12 lessen worden zij opgeleid voor het Van der Wal-diploma:

Elke woensdagmiddag van 13.15 tot 14.30 uur in de Da Costa school, Spoorstraat 3 te Soest.

Elke Maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur in het Rode Kruisgebouw Burgemeester Penstraat 6 te Baarn.

Na een half uur les spelen zij daarna een onderlinge competitie om praktijkervaring op te doen.

De prijs hiervoor is slechts € 15,00 voor de hele cursus.

Wij zien uw zoon/dochter woensdag gaarne op onze damacademie. Ook u bent van harte welkom. Als u ook hieraan meedoet zult u ondervinden hoeveel profijt u hiervan heeft. U kunt natuurlijk ook zelf vaststellen hoe de jeugd zich hier verder in ontwikkelt

Uw kind of u kan zich opgeven bij de school door te mailen naar: [email protected],

Bellen kan ook naar Evert Davelaar 0653116254 of Ton van der Ploeg 0628628058

De Kampioenen van Damkampioenschap van Baarn en Soest het topscoorders Toernooi van links naar rechts: Jayden Bakker 3e, Wouter de Boer 2e, Tijn Visser 1e bij de welpen (groep 5 en 6) dan Dean Hagen 3e, Marlon Drost 2e en Gervais Nouka 1e bij de pupillen (groep 7 en 8)

 

Scroll naar boven