Zenderstad verovert Supercup

Zwoele zomeravond verandert in roze wolk voor Zenderstad

(verslag Harry Vredeveldt)

Zenderstad is winnaar geworden van de Supercup; het behaalde 13 punten evenals ADG, maar de nederlaag aan bord drie van ADG, deed de beker naar Zenderstad gaan. UDG-Vriendenkring snoepte een behoorlijk aantal punten mee, DAWO bleef ver achter.

Lang bleven de beslissingen uit, maar rond half elf kwam wedstrijdleider Erik Maijenburg handen de te kort om de uitslagen in te voeren in Toernooibase. Na de eerste uitslagen aan ‘de onderste borden’ zag het ernaar uit, dat de dammers uit Amersfoort in een fauteuil op weg waren naar de zege, maar om 11 uur begon dit beeld te kantelen.

Zenderstad was met een inhaalslag bezig, die zijn weerga niet kende: Koos van Amerongen dwong langzamerhand Paul de Heus op de knieën, Laura Timmerman verschalkte Erris van Egdom in het late eindspel en Bert Habets veranderde de solide stelling van Arie Koster in een puinhoop.

Met de fatale ontwikkelingen voor Harry de Waard aan bord drie tegen Jan Ongolesono begonnen de rekenaars aan de zege voor Zenderstad te denken. De gedegen overwinning van Cees Strooper op Dick van der Velden hield ADG in de race, maar Jan Ongolesono (UDG-Vriendenkring) rondde bekwaam af. Hierdoor won het jeugdige team van Zenderstad deze slijtageslag en was daar zeer verguld mee.

De neutrale toeschouwer had – ondanks de warmte – een topavond door het fijnzinnige spel van de topspelers en de verrassingen aan de diverse borden. Ware reclame voor de Supercup!

Voor meer foto’s: klik hier

1 gedachte over “Zenderstad verovert Supercup”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven