UPDB sneldamkampioenschap 2023

Helaas viel Ivanov door ziekte af. Peter van Heun ging direct goed van start door in de eerste ronde Andrew te verslaan. Hij won ook zijn tweede partij. Maar ook Koos en Cock wonnen beiden hun eerste twee partijen. Daarna nam Koos van Amerongen duidelijk de leiding door zowel Cock als Peter in de volgende ronden van het bord te vegen. Daardoor had hij in de pauze al zicht op de kampioensbeker. Toen Koos na de pauze ook van Andrew en Jan van der Veen had gewonnen was hij er nog niet geheel zeker van want Peter had na zijn nederlaag tegen Koos ook al zijn andere partijen gewonnen. Peter stond na 8e ronde maar twee wedstrijdpunten achter. Koos kon zich dan ook geen glippertje veroorloven. In de 9e ronde speelde Peter van Heun remise met Michiel Luiten, goede prestatie van Michiel, maar won Koos van Lucien Farzan. Hierna liet Koos het niet meer glippen en werd sneldamkampioen van de UPDB 2023 met de unieke score van 100%. Peter van Heun werd 2e met 19 punten en Cock van Wijk 3e met 17 punten.

In de B-categorie werd Adrie Timp ondanks zijn eerste twee verloren partijen door afwezigheid vanwege autopech met 13 wedstrijdpunten eerste. Hierin is wel een dummypartij opgenomen waardoor hij 2 punten kreeg zonder te dammen. Jan Ongolesono die 12 wedstrijd punten haalde maar zonder een dummy partij werd 2e en Michiel Luiten met mooie overwinnen op Jan Ongolesono en Jan van der Veen 3e.

In categorie C won Arie Roos voor Wim de Jong 2e en Rene Runhaar 3e. Al met al een geslaagd UPDB sneldamkampioenschap 2023 met een fantastische overall winnaar met een 100% score. En met goede winnaars in de B- en C-categorie.

Jasmina wint bij de Jeugd

Op dezelfde dag vond in De Pijler ook het sneldamkampioenschap van de UPDB voor de jeugd plaats. Er werd in één pool van 13 kinderen gespeeld. Eén aspirant, 6 pupillen en 6 welpen. Na de rondes in de ochtend was al duidelijk dat Jasmina en Mohammed van dcHilversum met al 4 jaar ervaring en training met kop en schouder boven de rest uitstaken en favoriet waren. Toch wisten de jeugdspelers van DAWO en Austerlitz goed partij te geven.

Na de een na laatste ronde waren Jasmina en Mohammed uitgespeeld met ieder 10 partijen maar stonden zij gelijk in punten. Jasmina had in een voorgaande ronde verloren van Mohammed. En Mohammed had van de knap spelende Daniël uit Austerlitz verloren. Door afhaken van de Dummy en Filipe en daarbij ook nog de computer, moest de loting voor de laatste ronde uit het hoofd worden gedaan.

Jasmine en Mohammed waren al uitgespeeld maar stonden gelijk. Wedstrijdleider Leo van Raaij besloot een finaleronde te laten spelen door Jasmina en Mohammed om in een rechtstreeks duel te bepalen wie overall kampioen zou worden. Jasmina won daarin van haar broer.

Eindstand Jasmina 20 punten en dus overall kampioen en bovendien kampioen bij de groep aspiranten en pupillen.  2e Mohammed Benhari 18p. 3e Roan Hoekstra 14p. 4e  Daniël Dokter 13p. 5e Jonathan Post.  13p. 6e Sarah Timmerman. 7e Quinten Kerckhaert.

Bij de welpen 1e Bart van Dijk 14p. 2e Evert Jan van de Beek13p. 3e Epke van Zessen 10p. 4e Jonathan Visser 9p. En 5e Milan Bouius met 4p. Filipe gestopt na de ochtend met 2p, helaas kon hij het aantal wedstrijden niet bolwerken.

Geplaatst voor het NK sneldammen aspiranten Mohammed Benhari. Pupillen Jasmina Benhari. En welpen Bart van Dijk.

Het NK sneldammen is op 10 juni 2023.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven