KNDB NK sneldammen 2024

(tekst: Leo van Raaij) Zaterdag werd in De Hommel in Utrecht het NK sneldammen 2024 gehouden voor alle categorieën, 169 deelnemers.

Vanuit de provincie Utrecht speelde bij de welpen Epke van Zessen mee. Epke kon goed meekomen in de halve finale die door 24 welpen in 6 rondes werd gespeeld. Hij eindigde met 7 punten net negende met evenveel als de nummer 8 maar minder weerstanspunten. Hierdoor speelde hij de finale in de B groep. Hij eindigde als zesde. Een mooi resultaat voor de zeer jeugdige welp van Ons Genoegen Utrecht.

Bij de 24 deelnemende pupillen waren twee afgevaardigden uit de provincie, Jasmina Benhari en Marco de Kruijf.

De Hilversumse dammer Jasmina behaalde nipt een achtste plaats in de halve finale en mocht in de middag om de titel strijden in de A groep. De finale werd door haar beter gespeeld dan de halve finale. De enige partij die zij verloor was tegen de winnaar Fienne Martens. Jasmina eindigde als tweede in de finale en ontving uit handen van KNDB voorzitter Frans de Jonge een beker voor haar 2e plaats.

Marco de Kruijf, jeugdspeler van DAWO, behaalde een 19e plek in de halve finale en speelde zijn finale in de C groep. Hij eindige gedeeld 4e in deze groep.

Bij de aspiranten speelde Daniël Dokter van DC Austerlitz mee. In een deelnemersveld van 21 werd Daniël 18e in halve finale. En in de finale behaalde Daniël een gedeelde 2e plaats in de C groep van 5 deelnemers met 1 punt minder dan de winnaar van die groep.

Hofleverancier uit de provincie UDG Vriendenkring had maar liefst 4 deelnemers bij de senioren. Evert Muis en Wim de Jong speelde de halve finale in de categorie C. Evert Muis haalde een 6e plaats en mocht de finale spelen in de hoofdgroep voor het kampioenschap in die categorie. Hier eindigde hij op een gedeelde 5e plaats. Een mooi resultaat voor Evert.

Wim de Jong had minder geluk. Hij eindigde in de halve finale als laatste op de 24e plek. In de finale ging het hem wat beter af. Hij eindigde uiteindelijk op een gedeelde 4e plaats.

De andere twee UDG-ers, Kennedy Krishnadath en Jan Ongolesono, speelde in de B categorie. Beiden behaalde de finale in de 2e groep. Kennedy als 10e en Jan als 13e in de halve finale met allebei 6 punten maar Kennedy met hogere weerstandspunten. In de finale eindigde Jan deze keer hoger dan Kennedy. Jan behaalde de 4e plek met 7 punten en Kennedy een gedeelde plaats met 5 punten.

In de hoogste categorie A speelde twee dammers uit de provincie, Koos van Amerongen (Zenderstad) en Wouter Ludwig (OG-Utrecht). Koos behaalde in de halve finale een mooie 2e plaats met gelijk aantal punten als de nummer één Anton van Berkel en was door om de finale te gaan spelen o de hoofdprijs binnen te halen. Helaas eindigde Koos net naast het podium op de 4e plaats. Wouter Ludwig eindigde in de halve finale als 11e en speelde in de middag de finale in de 2e groep om een eerste plaats, die hij dan ook keurig behaalde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven