Schooldamtoernooi 2023

Doe mee aan het jaarlijkse schooldamtoernooi!

Op zaterdag 25 november 2023 organiseert de Utrechtse Provinciale Dambond (UPDB) het jaarlijkse provinciale schooldamtoernooi.
We nodigen iedere basisschool in de provincie Utrecht uit om met hun team(s) deel te nemen aan dit toernooi.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze sportieve dag gaan de kinderen tegen elkaar dammen. Als school kun je meedoen met teams van vier personen (plus eventuele wisselspelers). De teams worden onderverdeeld in twee categoriën: Welpen (t/m groep 6) en Pupillen (t/m groep 8). Wanneer twee teams tegen elkaar spelen, speelt ieder kind één partij tegen één kind van het andere team, en worden de uitslagen bij elkaar opgeteld.

We spelen in totaal zeven rondes, volgens het zogenaamde Zwitsers systeem. Dat betekent dat na elke ronde de teams worden ingedeeld op basis van de prestaties uit de vorige ronde(n). De teams die elkaar treffen zijn daardoor steeds meer aan elkaar gewaagd.
Het volledige wedstrijdreglement volgt later.

Wat valt er te winnen?

Allereerst geldt bij dammen dat meedoen belangrijker is dan winnen. Dammen is namelijk niet alleen onzettend leuk om te doen, het is ook goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Eigenlijk zou iedereen het een keertje moeten proberen…

Alle kinderen die meedoen krijgen een aandenken aan het toernooi. De 1e, 2e en 3e plaats bij zowel de Welpen als bij de Pupillen winnen een beker. Daarnaast zijn in beide categorieën maar liefst 10 (!) plaatsen beschikbaar voor de landelijke Halve Finale Schooldammen.

Programma

Teams dienen zich tussen 10:15 en 10:45 aan te melden. Daarna beginnen we gelijk. Het toernooi is om 16:00 afgelopen. Tussendoor is er een lunchpauze.

Locatie

Leidsche Rijn College
Maartvlinder 1
3544 DA Utecht

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Inschrijven

Inschrijven kan eenvoudig via het inschrijfformulier, en gaat via de school.
Per school mogen meerdere teams meedoen en inschrijven kan in etappes.
Deadline: 11 november 2023.
TIP: Meld je nu aan want VOL = VOL!

Voor scholen

Het schooldamtoernooi is een leuk uitje. De kinderen dragen bij voorkeur een school T-shirt. Per school dient er minstens één begeleider (ouder of leerkracht) aanwezig te zijn. Het inschrijfgeld bedraagt €20 per team*.

Voorbereiden? Bestel dan het starterspakket. Dat kan via het inschrijfformulier, maar ook los.

Voor ouders / begeleiders

Tijdens deze dag organiseren we diverse clinics, waarin we de aanwezigen kennis laten maken met denksport in het algemeen en de damsport in het bijzonder. Kom dus vooral mee!

Het programma wordt later bekend gemaakt.

Voor kinderen

Lijkt het je leuk om mee te doen? Zeg dit dan tegen je juf of meester.


Wil je vast oefenen? Neem dan een kijkje op de website van DamZ!

Ik heb een vraag

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk informatie op deze site en in de uitnodigingsbrief te vermelden. Heb je alsnog een vraag, of twijfel je om mee te doen? Neem dan contact met ons op via [email protected]. We helpen je graag!

* Bij betaling voor 1 november. Bij latere betaling geldt een inschrijfbedrag van €25,00 per team.

Scroll naar boven