Schooldamkampioenschap weer geslaagd

Afgelopen woensdag werd het jaarlijkse schooldamtoernooi gehouden. Deze keer was de Jan Ligthartschool de gastheer. 40 jongens en meisjes van 4 basisscholen bonden de strijd aan om het kampioenschap van Woudenberg en plaatsing voor het kampioenschap van de provincie Utrecht.

Er werd een dubbele ronde gespeeld met 5 spelers/speelsters uit groep 7 en 5 uit groep 8 na 6 wedstrijden werd de balans opgemaakt en kwam men tot de einduitslag. Na 3 ronden was het de Wartburg die bovenaan stond gevolgd door de Olijfboom. Opvallend was de plaats van de Koningin Julianaschool, die altijd bovenin meedraait, nu nog geen punt gehaald had.

In de volgende rondes werd het spannend, want in ronde 5 won de Olijfboom van de Wartburg en gingen beide met 8 punten de laatste ronde in. De Olijfboom had op dat moment 3 bordpunten meer (61 om 58) De Olijfboom liet er geen gras over groeien en in de de laatste ronde zelfs met 20 – 0 van de Jan Ligthartschool en werd met 6 wedstrijden 10 punten en 81 bordpunten eerste. De Wartburg  6 wedstrijden 10 punten en 70 bordpunten werd 2e.

De Jan Ligthartschool werd 3e met 3 punten en 43 bordpunten en de Kon. Julianaschool werd 4e met 1 punt en 46 bordpunten. De Olijfboom en de Wartburg hebben zich geplaatst voor het kampioenschap van de provincie Utrecht en mogen van groep 8 met 4 deelnemers en een reserve, op zaterdag 17 maart meedoen in IJsselstein.

Vermeldingswaardig waren de resultaten van William Legemaat en Ruben van Vught van de Olijfboom en Lucas van Barneveld van de Wartburg, die alle 6 wedstrijden wonnen!

Alle scholen kregen een beker en de deelnemers een herinneringsmedaille. Ook werd er in de pauze nog een drankje en een versnapering getrakteerd, aangeboden door DAWO lid Gerrit Pul. Al met al weer een leuke reclame voor de damsport.namens de DAWO leden: Saan Bouw, Hennie van Lambalgen, Sjoerd Wiegersma en Cor van Setten.

Scroll naar boven