Diemen weer overtuigend winnaar Vechtstreektoernooi

Verslag: Harry de Waard

De 53e editie van het Vechtstreektoernooi is wederom een prooi geworden voor Damvereniging Diemen. Met maar liefst 5 partijzeges en slechts 3 remises werd dit achttal ongeslagen kampioen en liet het geen spaan heel van de overige teams.
Het Groene Hart en dcHilversum bleven ver achter en deelden de 2e en 3e plaats. LDV sloot de rij met 3 punten.

Hilversum opende sterk door overwinningen van respectievelijk Jude Kasangaki en Ren├ę Runhaar. Maar vervolgens kwam Diemen langszij omdat Gerard van Velzen en Ricardo Bona te sterk waren voor Bart Jagt (LDV) en Ruud de Koning (Hilversum). 
Vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen kon niet achterblijven en versloeg aan het topbord Peter van Heun (Hilversum). Ook good-old Herman van Westerloo deed een duit in het zakje door Hans Loots het nakijken te geven.  

Alle winnaars van de voorjaarstoernooien zullen nog eens tegen elkaar uitkomen en dan strijden om de Supercup van de UPDB. Nog niet bekend is wanneer deze strijd zal plaatsvinden. Wel zal het Utrechtse damwalhalla De Pijler een plaats bieden aan dit evenement, waarbij Diemen zich dus als eerste heeft geplaatst.

Diemen heeft tot nu toe 14x het toernooi op haar naam gezet en neemt ruimschoots afstand van UDG-Vriendenkring en damclub Loosdrecht. Beiden mochten 9x de grootste beker in de prijzenkast zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven