DAWO overtuigend winnaar Heuvelrugtoernooi

Sinds 2019 kent het Heuvelrugtoernooi een nieuwe opzet. Omdat dit evenement nog maar uit 2 teams bestond namen  aan weerskanten 10 deelnemers plaats achter de borden. Elk team werd naar rating ingedeeld zodat het onderlinge krachtsverschil vrijwel nihil was. Althans… zo leek het op papier. In de praktijk prakte het anders uit.
Cor van Setten was deze avond als eerste uit. Hij kreeg in de beginfase wel de schrik van zijn leven, hij blunderde en stond plots een schijf achter. Later werd tegenstander Herman Keereweer verrast door een dammetje en kon direct opgeven.
Nadat Wim Putman via een twee om twee naar dam de volle buit binnenhaalde ten koste van Adrie van Soesbergen, wist Gerit Pul via een fraaie doorbraakcombinatie tegen Bram Boer de stand naar 0-6 te tillen.
Anton Van Ginkel troefde Sander Dissel positioneel af terwijl Saan Bouw “profiteerde” van een klokincident met good-old Kobus Dijkhorst. De man uit Austerlitz wist niet dat de tijd zo snel ging en moest een kloknederlaag incasseren.
Bij een 0-10 tussenstand wisten de gasten het eerste punt binnen te halen en hiervoor was Martin van Dijk verantwoordelijk. Tegen de wedstrijdleider van Austerlitz Wim van de Broek ontstond ongetwijfeld het mooiste duel van de avond. Er ontstond een spectaculair flankspel-gevecht waarbij de Austerlitzman heer en meester was. Toch vond Martin via een verrassend offer nog een uitweg en combineerde naar de overkant. Daarna had Wim het net even iets anders kunnen doen en dan zou het een (fraaie!) regelrechte lokker zijn geweest. Nu werd het remise
Nadat Sjoerd Wiegersma tegenstander Geraldo IJzendoorn positioneel had afgetroefd werd Austerlitz (te laat) wakker en rolden er nog enkele punten binnen. Harry Vredeveldt wist Dick van der Velden op remise te houden en Henk Zoonen legde via een geniepigheidje in de slotfase Jaap Veld op de pijnbank. Tenslotte was het Evert van Grondelle die Leo van Raaij op afstand wist te houden en scoorde zo het 5e punt voor Austerlitz.
Op deze avond vierde gezelligheid de boventoon in een ontspannen sfeer en vond men in damvereniging Austerlitz een uitstekend gastheer. Het inmiddels Veenendaal heeft 11x de hoofdprijs mee naar huis mogen nemen, op de voet gevolgd door DAWO (10x). Gastheer Austerlitz trok 4x de toernooizege naar zich toe, terwijl DDV, ADC (beide verenigingen inmiddels opgeheven) en Austerlitz 2 1x de beker met de grootste oren in de kast mochten zetten.
De winnaars van de vier regiotoernooien zullen nog eens met tientallen tegen elkaar uitkomen en dan strijden om de Supercup UPDB. Dit zijn achtereenvolgens dc Hilversum (winnaar Vechtstreektoernooi), Ons Genoegen (Domstadtoernooi), ADG, door terugtrekking van Gooiland en DAWO (winnaar Heuvelrugtoernooi)
Dit gevecht zal waarschijnlijk begin september plaatsvinden als opening van het damseizoen.
Voor gedetailleerde uitlagen : Zie toernooibase.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven