Domstadtoernooi prooi voor OG

Ons Genoegen scoorde dus 13 uit 8, twee wedstrijdpunten meer dan Zenderstad, dat het zilver pakte. Een trieste avond voor UDG-Vriendenkring, dat op geen enkel bord een punt wist te scoren.

Aanvankelijk leek het een nek aan nekrace te worden tussen Ons Genoegen en Zenderstad, maar de slotfase deed de IJsselsteiners de das om. Zo wist Wouter Ludwig aan het topbord van OG de Zenderstad-speelster Laura Timmerman in een gecompliceerd, boeiend flankspel te verslaan. Even daarvoor had Alfons Ottink, eveneens OG, na veel zwoegen de volle buit binnengehaald ten koste van Kennedy Krishnadath. Zenderstad wist deze schade niet meer te repareren.

Helaas had het Domstadtoernooi concurrentie van het NK Veteranen dat op hetzelfde moment draaide in Voorburg. Daardoor moesten enkele UPDB’ers een keuze maken en gaven ze aan het veteranentoernooi de voorkeur.

Het was de 16e keer dat OG Utrecht de beker met de grootste oren in de prijzenkast mocht zetten. Het inmiddels opgeheven NDG Nieuwegein staat met 5 wedstrijdzeges op een tweede plek, terwijl UDG-Vriendenkring 2 keer de naaste concurrentie aan de zegekar bond. Zenderstad was tot nu toe nog maar 1 keer de andere verenigingen te slim af.

Vanwege COVID-problemen is het Domstadtoernooi in 2019 voor het laatst gespeeld en werd afgelopen woensdag in De Pijler deze traditie voortgezet.

Op deze avond vierde gezelligheid de boventoon in een ontspannen sfeer en vond men in damvereniging Ons Genoegen onder aanvoering van Cock van Wijk een uitstekend gastheer.
De winnaars van de vier regiotoernooien zullen nog eens met tientallen tegen elkaar uitkomen en dan strijden om de UPDB Supercup. Ons Genoegen zal hieraan deelnemen. Dit spektakelstuk zal waarschijnlijk begin september plaatsvinden en wordt gezien als opening van het nieuwe damseizoen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven