Rapidtoernooi 2 januari 2019

Al vele jaren werd de UPDB-competitie in december afgesloten met een gezamenlijke slotronde in NDC Den Hommel, waarna de prijzen werden uitgereikt. Altijd een gezellige en spannende damavond, maar er waren ook enkele nadelen:

  1. Niet alle verenigingen waren op deze avond aanwezig, hetzij doordat ze vrij waren, hetzij doordat het niet mogelijk was compleet met een achttal of viertal uit te komen en de wedstrijd naar een andere datum werd verplaatst of zelfs helemaal niet meer werd gespeeld.
  2. Er werd geklaagd over het feit dat er meer uitwedstrijden dan thuiswedstrijden waren, immers de slotronde is altijd uit in NDC Den Hommel, ook al speel je volgens het wedstrijdprogramma een thuiswedstrijd.
  3. Op het eind van de avond werden de prijzen uitgereikt. Op dat late tijdstip waren velen dan al huiswaarts gekeerd en kregen de winnende teams dus niet altijd het applaus en aandacht die ze verdienden. En de teamfoto’s van de winnaars waren vaak incompleet.

Tijdens UPDB-bestuursvergaderingen is hierover ook gesproken en besloten is een Rapid-toernooi te organiseren voor alle verenigingen van de UPDB op 2 januari 2019. Het is een mooie opening van het nieuwe jaar en men kan zonder prestatiedruk een avondje ontspannen dammen.

Tussen de 3 ronden van het Rapid-toernooi door worden de prijzen van de afgelopen UPDB-competitie uitgereikt en vindt er de loting plaats voor zowel de 1e ronde van het persoonlijk kampioenschap van de UPDB als de bekercompetitie.

Er wordt gespeeld met zestallen in de Hoofdklasse en de Eerste Klasse, met viertallen in de Viertallenklasse. Speeltempo 20 minuten per persoon per partij. In de Hoofdklasse (4 teams) wordt een rondtoernooi gespeeld. In de Eerste Klasse en de Viertallenklasse wordt, afhankelijk van het aantal teams, gespeeld volgens het VOS-systeem of een rondtoernooi. Uiteindelijk worden alle punten van de spelers bij elkaar opgeteld en het team met de meeste punten is de winnaar.

Alle verenigingen worden vriendelijk verzocht één of meerdere teams aan te melden bij ondergetekende, zowel voor het Rapid-toernooi als voor de bekercompetitie.

Uiterste datum van inschrijving: maandag 24 december 2018

Met vriendelijke groet,

Cock van Wijk

Wedstrijdleider teams UPDB i.s.m. Erik Maijenburg

RAPID-TOERNOOI UPDB: NDC DEN HOMMEL, WOENSDAG 2 JANUARI 2019

Programma:

19.15 -19.45           Aankomst deelnemende teams en andere belangstellenden

19.45                          Opening en prijsuitreiking UPDB-competitie 2018

20.00                          Start 1e ronde Rapidtoernooi

20.45                          Pauze en loting bekercompetitie

21.00                          Start 2e ronde Rapidtoernooi

21.45                          Pauze en loting Persoonlijk Kampioenschap UPDB

22.00                          Start 3e ronde Rapidtoernooi

23.00                          Bekendmaking winnaars Rapidtoernooi en afsluiting.

 

Scroll naar boven