Pupillen- en welpenkampioenschap

Zaterdag 10 februari werden de gecombineerde kampioenschappen welpen en pupillen gehouden in denksportcentrum Den Hommel.

Vooraf waren er 9 aanmeldingen, 7 pupillen en 2 welpen, maar één van de welpen kwam niet opdagen, waardoor de prijs in deze klasse automatisch naar Jorieke ging, hoewel ze onderaan eindigde in een veld met verder alleen pupillen.

Bij de pupillen bleek na een aantal ronden dat de strijd zou gaan tussen Tigo, Marlon en Gervais. In de ronden 5, 6 en 7 speelden ze tegen elkaar, waarbij eerst Gervais met wat geluk won van Tigo in een eindspel met 2 dammen (voor Gervais) tegen een dam en 4 schijven voor Tigo. In de volgende ronde won Tigo van Marlon, die in de opening vastliep en drie schijven achterkwam. Met een twee om drie wist Marlon nog een schijf terug te winnen, maar daarna liep hij in een acht om zes helemaal vast. Marlon wist toen wat hem te doen stond in ronde 7, en hij boekte een overtuigende overwinning op Gervais. Hierdoor dreigde een barrage met drie koplopers, tenzij iemand in de laatste ronde nog een fout zou maken. Dit laatste gebeurde, Tigo kwam tegen Keb eerst twee schijven voor, maar toen Keb doorbrak keerden de kansen, wat resulteerde in een eindspel met twee dammen elk, en nog twee schijven voor Keb die vaststonden. Hierin werd remise overeengekomen.

Marlon en Gervais maakten geen fouten en eindigden zo samen bovenaan, waardoor ze een barrage moesten spelen. Hierin leek Marlon het centrum van Gervais vast te zetten, maar een foutieve afruil kostte Marlon een schijf, en daarna werd wat eerst een kansrijke omsingeling leek een kansloos randspel. Gervais bouwde aan een sterk centrum, kwam steeds beter te staan en boekte zo een overtuigende overwinning, zich daarmee revancherend voor de eerdere nederlaag.

De eindstand:

1.       Gervais Nkouka              12 + 2

2.       Marlon Drost                  12 + 0

3.       Tigo Kroesbergen           11

4.       Yven Kraan                        7

5.       Kjeld Stam                         5

6.       Keb Wiedemeijer             5

7.       Julia Mreijen                     4

8.       Jorieke van Duinen          0

Scroll naar boven