Provinciaal Sneldamkampioenschap van Utrecht voor welpen en pupillen op 8 februari 2020

door Ton van der Ploeg

Het sneldamkampioenschap voor de jeugd werd dit jaar in het Rode Kruis Gebouw in Baarn gevierd. Ja, gevierd werd het, want half twee in de middag klonk het startschot en half zes de prijsuitreiking. Alles wat er in die tussentijd gebeurde was een feest van sportiviteit en mooie gevechten op het dambord.

Elf partijen werden door de deelnemers gespeeld die verdeeld waren in twee groepen die van welpen (met twaalf kinderen) en van pupillen (ook met twaalf kinderen). Ja en sneldammen, hoe doe je dat? Nou dat doe met een klok naast het dambord die ingesteld is op vijf minuten per persoon waarbij je bij elke zet die je speelt nog eens vijf seconden aan tijd erbij krijgt. Dit betekende uiteindelijk dat elke ronde gemiddeld op eenentwintig minuten uitkwam. Een heel verschil met de voorgaande edities van het provinciaal sneldamtoernooi waarbij de speeltijd per ronde niet boven de twaalf minuten uitkwam.

Dit betekent natuurlijk ook dat de spelers het spel serieus opgepakt hebben en hun beschikbare tijd ontzettend goed gebruikt hebben.

Uiteindelijk mocht de voorzitter van de Utrechtse Provinciale DamBond, Harry Vredeveldt aan de kampioenen een beker uitreiken. Deze kampioenen mogen op 13 juni meespelen in het Nederlands sneldamkampioenschap. Wel jammer dat er uit onze provincie alleen de kampioen mee mag doen, want onze nummers twee tot en met vier zouden daar ook geen slecht figuur slaan. Dat komt omdat onze provincie een niet zo grote damprovincie is.

Dammen dat is wat deze vierentwintig kinderen gedaan hebben, vol overgave en plezier in deze sport. De uiteindelijke winnaars werden bij de pupillen Koen Boerboom en bij de welpen Jesse van der Wijst. De gedetailleerde einduitslagen zie je hieronder.

Volg onderstaande link om de foto’s van dit toernooi te bekijken of te downloaden

https://photos.app.goo.gl/2Mu3KE2zYAbGNcy68

 

Scroll naar boven