Voorlaatste ronde PK UPDB

Andrew Tjon A Ong neemt voorschot op de titel

Door verrassend verlies van Auke Zijlstra – de andere kandidaat voor de titel gaat Andrew met twee punten voorsprong de laatste ronde in. Hij ontmoet hierin Jan van der Veen, die Evert van de Pol “door de klok joeg” en een beslissende fout liet maken.
Andrew hield van begin af aan Cock van Wijk onder druk, die in het middenspel een finesse over het hoof zag. Met de rug tegen de muur ging hij het eindspel in en moest opgeven.
Dé verrassing was de (mooie) winst van Arne van Mourik op Auke Zijlstra, die zelden verliest. Daardoor is Arne weer kandidaat voor de andere ereprijzen.
Fred Wortel kreeg twee punten in de schoot geworpen van Ruud Klaarenbeek, die helaas moest opgeven wegens opkomend malheur.
Frits Stüger droeg de laatste plaats over aan Ton van der Ploeg door verrassend van Wim Vlooswijk te winnen.

Al met al een “bloederige” avond, want – naast de 2 remises in de eerste klasse – vielen er louter beslissingen.

Dick van der Velden favoriet voor de titel in de eerste klasse

Ook in de eerste klasse viel er een verrassend verlies te noteren: Koploper Ben van der Linden zag – in een riante stelling – dam geven en een damcombinatie van Karel Hammacher over het hoofd.
Karel is hierdoor leider in de tweede klasse en nog kandidaat voor “het zilver of brons” in de eerste klasse!
Dick van der Velden versloeg de andere kandidaat voor de titel – Jan Koerselman – met sterk spel en gaat nu met ruime voorsprong de laatste ronde in.
Hans Loots won met prima spel van de taaie Anton van Ginkel. Jaap Langerak gaf Andreas Ongers geen kans en Cor Vonk en Harry Vredeveldt deelden de punten.
René Runhaar speelde een bijna perfecte partij tegen Jeffrey Verwoerd, maar kon in het eindspel  zijn sterke centrumpositie net niet uitbuiten.
Evert Muis en Dirk Bijkerk kregen reglementair twee punten in de schoot geworpen door het niet opkomen van hun tegenstander.

Voor verslagen, uitslagen en foto’s: klik hier

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven