PK, vijfde ronde

Andrew Tjon A Ong verslaat Arne van Mourik

(verslag Harry Vredeveldt)

In de hoofdklasse eindigden vijf van de zes partijen in  een beslissing (!) en leidt Andrew Tjon A Ong na een gedegen overwinning op titelverdediger Arne van Mourik.

Aanvankelijk leek de strijd tussen Andrew en titelverdediger Arne gelijk op te gaan, maar langzaam maar zeker werd Arne in de tang genomen en moest hij erkennen dat Andrew de bovenliggende partij was.

Harry de Waard was er even niet bij, wat hem duur te staan kwam tegen de vol op de aanval spelende Evert van de Pol.

Auke Zijlstra won na prima spel van Ruud Klaarenbeek (mede door een misrekening van Ruud) en blijft daardoor de voornaamste concurrent van Andrew.

Jan van de Veen en Cock van Wijk speelden een boeiende partij met een spectaculaire combinatie van Cock – had hij er een schijfje meer bij moeten geven? – wat resulteerde in een gelijkwaardige remise.

Wim Vlooswijk peuzelde na de opening een schijf op van Ton van de Ploeg en liet niet meer los: een ruiltje hier, een ruiltje daar en een sterk centrum leverden hem de volle winst op.

Onderin bleef Frits Stüger op 1 punt door zijn nederlaag tegen Fred Wortel, die daardoor weer aansluiting kreeg bij het peloton.

DAWO-clash tussen Leo van Raaij en Anton van Ginkel

In de Eerste klasse is de stand enigszins vertekend door het niet doorgaan van twee partijen en het voor de tweede keer niet komen opdagen van Jude Kasangaki. Voor Jude betekende dat een tweede reglementaire nul.

Jan Koerselman boekte hier een overwinning op Hans Loots (Hans vergaloppeerde zich) en door het niet spelen van Ben van der Linden, gaat hij voorlopig aan kop.

Jeffrey Verwoerd won enigszins gelukkig van Dirk Bijkerk, die in remisestand een puntje liet liggen. Evert Muis kon net niet winnen van Harry Vredeveldt.

Anton van Ginkel hield zich prima staande tegen Leo van Raaij en gaat in de tweede klasse samen aan de leiding met Karel Hammacher, die tegen Andreas Ongers geen fout maakte.

De zesde ronde wordt op 6 april gespeeld! Ook weer in NDC Den Hommel.

Voor alle uitslagen, gedetailleerde verslagen en foto’s: klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven