PK, vierde ronde

Arne van Mourik wankelt, maar redt zich
(Verslag Harry Vredeveldt)
Het was genieten woensdagavond: Jan van de Veen en Andrew Tjon A Ong waren op hun best. Jan bracht met sterk spel Arne van Mourik in het nauw, die zich met een ‘kunstwerkje’ -de problemist waardig – nog net wist te redden. Arne kreeg gezelschap aan de top van Andrew, die Harry de Waard met sterk spel op de pijnbank legde en hem met een lichte combinatie uit zijn lijden verloste.

Verder behaalde Ton van der Ploeg zijn eerste punten ten koste van Frits Stüger. De overige partijen eindigden na onderhoudend spel in remise.

Anton van Ginkel verrast

Ook in de gecombineerde klasse viel er het nodige te beleven: Leo van Raaij stond met zijn rug tegen de muur en dacht met zijn laatste zet verloren te staan. Dirk Bijkerk ging in dit gedachtenspinsel mee door dam en schijf weg te geven en stond op slag verloren. Vermeldenswaard is de damblindheid die Jaap Langerak tegen Karel Hammacher overviel, waardoor hij zich onverwacht in de onderste helft van de ranglijst bevindt.

De punten bleven in Woudenberg, want Anton van Ginkel liet verrassend Jeffrey Verwoerd in het zand bijten en Harry Vredeveldt zette René Runhaar vast.

Hans Loots maakte geen fout tegen Andreas Ongers en Ben van der Linden en Jan Koerselman hielden elkaar in evenwicht en durfden in het eindspel niet voor de winst te gaan, waardoor zij samen aan kop bleven, nu met Hans Loots naast zich.

Twee partijen moesten wegens ziekte worden uitgesteld, waardoor de stand – mede door het afhaken om gezondheidsredenen van Arie Koster –  enigszins vertekenend is.

Voor detailuitslagen, persoonlijke verslagen en foto’s: klik hier

Anton van Ginkel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven