PK UPDB: 52 deelnemers!

Bericht van Harry de Waard

Damvrienden,

Om maar direct met de deur in huis te vallen…. ik ben zo trots als een aap, het record is gevestigd. In totaal 52 dammers hebben zich bij mij ingeschreven voor het persoonlijk damkampioenschap van Utrecht. Een geweldig aantal toch. In welke provincie treft men zoveel enthousiasme aan? De deelnemers zijn verdeeld over de hoofd-, eerste en tweede klasse.

Zoals beloofd treft U in de bijlage aanvullende informatie aan betreffende dit kampioenschap. Ik had wel wat aanloopprobleempjes. Zo heeft in de hoofdklasse Jan van de Veen wel gezegd dat hij graag mee wil doen, maar dat hij tot en met 4 januari op vakantie is in Indonesië. Hij zal daarom met zijn tegenstander, Kennedy Krishnadath,  zijn eerste partij later spelen. In ieder geval voor de 2e ronde, dat is zeker.

Lucien Farzan heeft hetzelfde “probleem” want hij gaat  in maart naar Curacao. Hij wil dus wel meedoen maar zal de 5e ronde vooruit en de 6e ronde na de 6e ronde moeten spelen. En tegen wie…. Uiteraard is dat nu nog niet bekend, maar daar komen we ook wel uit.

Dan is in de eerste klasse onze scheidende voorzitter Harry Vredeveldt met vakantie, maar hij heeft – door loting – zijn partij al vooruit kunnen spelen. Hij kon lachend richting Spanje vertrekken want hij won zijn partij van Leo  van Raaij.
Nog een bijkomstigheid in de eerste klasse is de deelname van 2 jeugdspelers uit Hilversum. Broer en zus Benhari. Zij hebben al hun sporen verdiend in de provinciale competitie en daar al behoorlijk gescoord, maar willen het nu in dit kampioenschop uitproberen. Er is wel een verzoek van hun vereniging ingediend voor beperkte speeltijd, want beiden, ze zijn meen ik 12 en 15 jaar, moeten de volgende ochtend weer vroeg op en naar school. Vandaar dat er voor hen en uiteraard hun tegenstander een speeltempo geldt van 30/30. De partij duurt dus 30 minuten, maar voor elke zet die gedaan is wordt 30 seconden extra bijgeschreven op de klok.

Voorts zullen Harry Vredeveldt en ondergetekende weer een wedstrijdverslag maken van alle klassen. Als de witspeler er toe in staat is zet u dan wat regels op papier en verstuurt u deze aan ondergetekende voor de hoofdklasse en als het om de 1e of 2e klasse gaat dan naar Harry Vredeveldt. Het liefst de volgende dag naar het bekende emailadres zodat voor de UPDB-site ook zo snel mogelijk een eindverslag van een bepaalde ronde kan worden geplaatst.

Zij, die nog niet hebben betaald, denkt u nog even aan het inschrijfgeld. Dit kan worden overgemaakt aan de penningmeester Utrechtse Provinciale Dambond, rekeningnummer NL19RBRB0941505553, met vermelding van deelname UPDB pk 2024.

Veel plezier allemaal en hoop dat U allen geniet van dit zoveelste kampioenschap met veel mooie partijen!!

Fijne dagen en tot 3 januari aanstaande!!

UPDB 2024 kampioenschap brief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven