PK, 2e ronde

Volop strijd levert ongekend hoog winstpercentage op.

Verslag: Harry Vredeveldt

In de hoofdklasse wonnen Fred Wortel en Evert van de Pol opnieuw hun partij, respectievelijk van Jan Ongolesono en Wim Vlooswijk. Andrew Tjon A Ong volgt op één punt door Cock van Wijk met een drie om vier naar dam te verschalken. Lucien Farzan snoepte verdienstelijk een puntje van Arne van Mourik. Jelmer Martens verloor opnieuw verrassend; dit keer van Ton van der Ploeg, die het eindspel beter behandelde. Ook Kennedy Krishnadath bleef op nul na zijn verliespartij tegen Harry de Waard.

In de eerste klasse hielden de favorieten elkaar op remise, terwijl de overige vier partijen in een beslissing eindigden. Jan Koerselman mocht hierbij van geluk spreken, dat Dirk Bijkerk de winst in één zet niet zag. Leo van Raaij verliest niet veel, daarom was de winst van Hans Loots des te opmerkelijker. Ben van der Linden boekte een belangrijke winst op Mahesh Shankhar, die door de vlag ging. De partij Harry Vredeveldt tegen Hans Vermeij werd uitgesteld vanwege ziekte van Hans.

In de tweede klasse moest Rien Lambrechts zich om persoonlijke redenen terugtrekken en de partij tussen René Runhaar en Ruud de Koning werd uitgesteld. Sjef Valk gaat hier voorlopig alleen aan de leiding met vier punten. Jan Drijver smaakte het genoegen om Andreas Ongers te verslaan en Piet van Dijk won van Mario Lambrechts.

Voor verslagen (en detailuitslagen) van Harry de Waard en Harry Vredeveldt: klik hier

Voor foto’s van Paul de Heus: klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven