Persoonlijk Kampioenschap begonnen!

In de 1e ronde verrassen Fred Wortel in de Hoofdklasse en Hans Vermeij in de Eerste klasse; in Tweede klasse louter winst en verlies!

In het knusse buurtgebouw de Pijler werd woensdagavond een begin gemaakt met de provinciale damkampioenschappen voor de Hoofdklasse, Eerste klasse en Tweede klasse. Voor enkele spelers was het moeilijk om de locatie in Leidse Rijn te vinden, maar na het openingswoord begonnen de 40 spelers redelijk op tijd aan hun eerste ronde.

Hilarisch incident in de Hoofdklasse

In het duel Vlooswijk – Krishnadath in de hoofdklasse vond een merkwaardig incident plaats. Wim Vlooswijk kroonde een schijf van zijn tegenstander terwijl die schijf nog vier velden verwijderd was van de damlijn!

Verrassingen

In de Hoofdklasse was er al direct de confrontatie tussen de titelkandidaten Andrew Tjon A Ong en Arne van Mourik, die in remise eindigde. De aandacht ging hier vooral uit naar de partij tussen Harry de Waard en Fred Wortel, omdat de ADG’er zich verslikte in de Loenen-speler en in een verloren eindspel belandde. Verder viel de zege van Jan Ongolesono op tegen Jelmer Martens.

In de Eerste klasse een opmerkelijke winst voor Hans Vermeij, die Karel Hammacher versloeg. Verder boekte Arie Koster een belangrijke zege op Jaap Langerak.

In de Tweede klasse was er o.a. winst van Sjef Valk, terwijl ook René Runhaar zich kandidaat stelde voor de titel.

Voor verslagen en verdere uitslagen: klik hier

Voor foto’s van Harry de Waard: klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven