Persoonlijk Kampioenschap, 1e ronde

Persoonlijk kampioenschap UPDB eindelijk van start
(verslag Harry Vredeveldt)

Het vanwege Corona uitgestelde kampioenschap kon – in 2021 ging het toernooi niet door, in 2020 werd het voortijdig afgebroken –  weliswaar wat ingekort, woensdagavond eindelijk van start gaan. Er worden om de veertien dagen 7 in plaats van 9 ronden gespeeld, mede door het wat lager aantal deelnemers in de Hoofdklasse en vanwege de landelijke damkalender.

Er kwamen woensdagavond in de Hoofdklasse al snel wat uitgedunde standen op het bord en er vielen binnen anderhalf uur al beslissingen. Zo waren Harry de Waard, winst op Ruud Klaarenbeek, Evert van de Pol, winst op Fred Wortel en Cock van Wijk, winst op Ton van der Ploeg, al snel klaar. Niet later volgden Arne van Mourik, winst op Frits Stüger en het duo Auke Zijlstra en Jan van de Veen, die al vroeg de punten deelden.

Andrew Tjon A Ong en Wim Vlooswijk speelden veruit de langste partij: zij deelden de punten, een mooie prestatie van Wim, die mooi manoeuvrerend de punten voor de poorten van de hel(!) wegsleepte. Voor zover mogelijk vindt u onder de uitslagen een verslag van de partijen

In de Eerste Klasse waren veel remises te noteren, maar dat betekende niet dat er niet met volle overgave voor de punten werd gestreden. Jeffrey Verwoerd verslikte zich – na een mooie combinatie – bijna in Harry Vredeveldt, maar toen die zijn korte vleugel open liet staan, haalde Jeffrey dam en kon zwart geen kant meer op zonder schijfverlies.

Voor uitslagen, foto’s en verslagen van de partijen: klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven