Andrew Tjon A Ong provinciaal kampioen

Dick van der Velden en Karel Hammacher winnaars 1e en 2e klasse

(Door Harry Vredeveldt) Er deden zich woensdagavond in de laatste speelronde geen verrassingen meer voor, waardoor Andrew Tjon A Ong onbedreigd als eerste eindigde.

De eerste partij die woensdagavond uit was, was die tussen Jan van de Veen en Andrew Tjon A  Ong: beide spelers waren tevreden met remise, waardoor Andrew kampioen werd en met vertrouwen gaat deelnemen aan de halve finale van het NK.

Jan van de Veen had goed gezien en stelde hiermee zijn tweede plaats veilig, want Arne van Mourik kwam niet verder dan remise tegen Fred Wortel in de langste partij van de avond met wisselende perspectieven (zie gedetailleerd verslag en toernooibase), waarna de prijsuitreiking volgde.

Daarvoor wonnen Cock van Wijk en Wim Vlooswijk hun partij van respectievelijk Frits Stüger en Ruud Klaarenbeek en kwam Ton van der Ploeg nog goed weg met een puntendeling tegen Evert van der Pol.

In de eerste klasse deelden Dick van der Velden en Ben van der Linden de punten en werd Dick hiermee kampioen. Jan Koerselman won van Karl Hammacher, waardoor hij vóór Ben tweede werd. Leo van Raaij en Hans Loots deelden de punten en eindigden net buiten de prijzen met 9 uit 7, evenals Evert Muis, die Hans Verhoeven verraste.

Ondanks zijn verliespartij werd Karel Hammacher toch kampioen van de tweede klasse. Karel was een flink aantal jaren geleden gestopt met dammen en pakte de draad weer op met een mooi resultaat.

Jaap Langerak en Jeffrey Verwoerd hielden het op remise en in  de overige partijen vielen wel beslissingen, waardoor René Runhaar, Peter de Graaf, Dirk Bijkerk en Harry Vredeveldt wat plaatsen stegen in de ranglijst.

Het was na twee jaar Coronaleed weer een volledig afgewerkt kampioenschap en dat werd gevierd na afloop. Harry de Waard en Hans Loots werden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan het slagen van het toernooi, ondanks diverse ziekmeldingen.

Voor uitslagen, gedetailleerde verslagen en foto’s van Dirk Bijkerk en Harry de Waard: klik hier

1 gedachte over “Andrew Tjon A Ong provinciaal kampioen”

  1. Wim Vlooswijk

    Prachtige sfeerbeelden(foto’s) van Harry. We moeten hem wat vaker vrij roosteren!
    Dank aan het UPDB-bestuur. Mooi toernooi!
    Wim Vlooswijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven