Nek aan nekrace om eindzege in 49e Vechtstreektoernooi

Verslag: Harry de Waard, Foto’s Andrew Tjon A Ong en Sjef Valk jr.

NIEUWERBRUG – Was het voorgaande jaren Diemen dat heer en meester was tijdens het Vechtstreektoernooi, nu was er geen peil op te trekken wie als over-winnaar uit de bus zou komen. Het werd een nek- aan-nekrace tussen 3 teams. Uiteindelijk was het de nieuwbakken vereniging HDC Hilversum die aan het langste eind trok en een puntje meer scoorde (13) dan UDG-Vriendenkring en veelvuldig winnaar Diemen.

Het Utrechtse UDG-Vriendenkring kwam (zonder hun kopman Paul de Heus) goed uit de startblokken en ging verrassend van meet af aan de leiding met een score van 8 uit 5. Jan vd Lit was de eerste en enige die tegen een nederlaag opliep. Daardoor kon Diemen weer gelijktrekken mede dankzij Leo Rosendaal die OG Voorzitter Wim Vlooswijk het nakijken gaf via een oeroud zetje van Stahlberg.

Maar de koek was nog lang niet op en de spanning te snijden. Wie zou er als over-winnaar uit de bus komen? De teller stond aan het eind van de avond op 12 punten voor Diemen en DCH Hilversum en eentje minder voor UDG-Vriendenkring. Diemen was echter uitgespeeld terwijl beide laatste teams met nog één partij te gaan hadden. En uitgerekend trof dit een duel tussen de medekoplopers.

Jaap Langerak (DCH Hilversum) en Kennedy Krishnadath (UDG-Vriendenkring) waren in hun onderlinge duel nog in volle strijd gewikkeld. Er werd zelfs een 2e notatiebiljet erbij gehaald. Pas nadat de Hilversummer te horen kreeg dat hij aan remise genoeg had om de toernooizege voor zijn team veilig te stellen, kwam er onmiddellijk een remiseaanbod in een wellicht beter eindspel. DCH Hilversum dus eerste (13 pnt.), gevolgd door UDG en Diemen (12). Daarna volgden nog eens Het Groene Hart (8) en LDV Loenen (5).

Al met al een spannend avondje dus Nieuwerbrug, waar dv. Het Groene Hart als organisator optrad. Het merendeel kwam op naam van Hans Loots, die terecht eens in het zonnetje werd gezet. Hij kreeg uit handen van voorzitter Benning een jaarabonnement op Hoofdlijn, die als extra prijs door Herman van Westerloo (Diemen) beschikbaar werd gesteld.

Alle toernooiwinnaars zullen nog eens met tientallen tegen elkaar uitkomen en dan strijden om de Supercup. Nog niet bekend is wanneer dit evenement zal plaats vinden. Wel zal het Utrechtse Denksportcentrum Den Hommel de locatie zijn. DAWO heeft zich als eerste geplaatst door het Heuvelrugtoernooi te winnen. Daar komt nu dus dc. Hilversum bij. Op 10 april zal worden uitgemaakt welke vereniging tijdens het Domstadtoernooi aan het langste eind trekt. Tot slot vindt op 20 april het Eemlandtoernooi plaats.

Diemen heeft tot nu toe 12x het toernooi op haar naam gezet en neemt ruimschoots afstand van UDG-Vriendenkring en DC Loosdrecht. Beiden mochten 9x de grootste beker in de prijzenkast zetten. DCH Hilversum komt daar nu voor de eerste keer dus bij.

Eindstand:

1. DCH Hilversum 13
2. UDG-Vriendenkring 12
3. Diemen 12
4. Het Groene Hart 8
5. LDV Loenen 5.

Ga naar Toernooibase.nl voor de detail-uitslagen.

Scroll naar boven