Zenderstad pas na sneldammen geklopt in promotiewedstrijd

(Verslag Ed Kok)
Zaterdag 16 april speelde Zenderstad in Wageningen tegen WSDV 3. WSDV 3 was (ondanks een goede score van 7 punten) 11e en voorlaatste geworden in de eerste klasse en Zenderstad was 2e geworden in de tweede klasse. Op het programma stond de beslissingswedstrijd voor plaatsing in de eerste klasse. WSDV 3 was vooraf veruit favoriet met een gemiddeld ratingvoordeel van bijna 100 punten per speler.

Nadat WSDV redelijk vroeg op een 5-1 voorsprong kwam leek de wedstrijd al in het nadeel van de IJsselsteinse dammers beslist  (verlies tegen sterke tegenstanders van Hans Verhoeven tegen Gerard Zijlema en Roald Scheper tegen Luise Gabbert en een knappe remise van Patrick van der Tol tegen Nico Valkenburg). Met twee blauwe noteringen kwam Zenderstad echter terug in wedstrijd. Piet Schep won brutaal van de sterke jeugdspeler Àkosh Kardos en Ben van der Linden gaf geen krimp tegen Henk Kleinrensink (remise).
Met de 6-4 achterstand leek opeens nog van alles mogelijk. Karl  speelde remise tegen de sterke jeugddamster Marie Gabbert en Bert won (alweer!) in een laat klassiek eindspel. Eds tegenstander Cor Langeveld moest een schijf offeren om niet overlopen te worden. Het was wel remise maar Ed vond in wederzijdse tijdnood ook niet meer het meest kansrijke winstplan.

Met de 8 – 8 uitslag werd het sneldammen met verwisselde kleuren. In het snelle spel van 5 minuten met 5 seconden per zet toonde WSDV zich beter dan Zenderstad. Piet (alweer!), Karl en Patrick wisten hun partij te winnen, maar Ed, Bert, Ben, Roald en Hans verloren. Totaal 10 – 6 voor WSDV 3. Jammer, maar  Zenderstad is op waarde geklopt. Het was een bijzonder spannend seizoen met in het reguliere speeltempo geen enkele nederlaag. Wel met maar liefst 4 maal een 8 – 8 gelijkspel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven