Nationale Competitie, slotronde

Zaterdag werd de laatste ronde van de Nationale Competitie gespeeld. Onze twee hoofdklasseteams degradeerden. ADG en Gooi&Eemland was zelfs geen nacompetitiewedstrijd vergund. ADG liet zien dat de Hoofdklasse niet per se een brug te ver is. Er werd met slechts 9-11 verloren van de nummer 4. Gooi&Eemland kwam met een handvol invallers naar Rotterdam en werd in de pan gehakt door het toch niet zo heel sterke tweede team van Constant Charlois.

Ons Genoegen won van De Waarddammers, de kampioen van de Eerste Klasse B. Met een onwaarschijnlijke 16-4 zou Ons Genoegen de eerste plaats overgenomen hebben. Na de 11-9 restte een tweede plaats en een promotiewedstrijd tegen EDC Enschede. [Per 2 maart werd bekend dat Ons Genoegen zich voor deze promotiewedstrijd teruggetrokken heeft]

Tweedeklasser Zenderstad deed lang mee voor een van de promotieplaatsen, maar na nederlagen tegen de top 3 kwamen de IJsselsteiners ook met een 16-4 overwinning niet verder dan de vierde plaats. Een goede prestatie. Slechts twee teams in de hele landelijke competitie (120 tientallen) haalden meer bordpunten dan Zenderstad.

Voor de reserves van Gooi&Eemland stond er al snel na het begin van de competitie niet veel meer op het spel. In de tweede helft van de competitie regen de Gooi en Eemlanders de overwinningen aan elkaar. Door een nederlaag in de laatste ronde tegen een sterk uitkomend SSS uit Kampen werd het linkerrijtje ingeruild voor de koppositie van het rechterrijtje.

Lees verder…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven