Terechte kampioenen jeugddammen

(verslag Bert Roest)

Met groot enthousiasme kwamen ouders, damtrainers en andere belangstellenden op 27 december naar Woudenberg. Daar speelden welpen (t/m 10 jaar) en pupillen (t/m 13 jaar) het derde toernooi voor het jeugddamkampioenschap van Utrecht. Er zijn zeven partijen gespeeld. De jonge dam(st)ers kwamen uit Austerlitz, Woudenberg, IJsselstein en Hilversum.

In opperste concentratie streden de jeugddammers om de eerste kampioen sinds jaren te worden.

Je kon zien, dat er een aardige aanslag op die concentratie plaatsvond, want winst en verlies lagen heel dicht bij elkaar door afwisselend goede en verkeerde zetten tijdens de laatste dampartijen.

De topper was in de vijfde ronde tussen welp Koen Boerboom (IJsselstein), die bij de welpen overweldigend won, en Mohammed Benhari. Mohammed (Hilversum) won het damduel door zijn goede spel. Mede daardoor won hij ook met enige overmacht het kampioenschap bij de pupillen. Koen en Mohammed waren zowel dagwinnaars als kampioen na drie speeldagen de afgelopen maanden. Jasmina werd derde bij de welpen, zodat de familie Benhari feest kan vieren. Niet alle kinderen hebben overigens aan de drie wedstrijden meegedaan, zodat de verschillen soms groot zijn. Het was een slecht gevoel, dat de jeugddammers van DBS Baarn het bij alle wedstrijden lieten afweten.

Kampioen bij de pupillen Mohammed Benhari (rechts) in zijn partij tegen Koen Boerboom

Voor uitslagen en meer foto’s: klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven