Nederlands kampioenschap schooldammen

(Verslag Cor van Setten)

Welpen in Baarn

Op zaterdag 14 mei werd het schooldamkampioenschap voor welpen in Baarn gehouden. Meer dan honderd leerlingen van de groepen 5/6 van de basisscholen uit heel Nederland  kwamen met veel ouders en supporters naar Sporthal de Trits om uit te maken wie er kampioen van Nederland zou worden. Drie teams uit Woudenberg waren ook geplaatst voor deze finale. Uiteindelijk werd na 8 ronden de Bron uit Molenaarsgraaf 1e met 16 punten , de Fakkel uit Goudriaan 2e met 14 punten en Binnenstebuiten 1 uit Huissen 3e met 11 punten. De Olijfboom uit Woudenberg werd 5e met 10 punten, ook De Wartburg had 10 punten, maar de Olijfboom had een beter saldo bordpunten. Tot slot de Koningin Julianaschool uit Woudenberg, dat eindigde in de onderste regionen. Al met al een prachtige prestatie van de Olijfboom en De Wartburg.

Pupillen in Loenen

Zaterdag 21 mei werd in Loenen aan de Vecht het NK schooldammen voor groepen 7 en 8 gehouden. Om 11:30u werd de eerste van zeven rondes gestart met 34 teams uit heel Nederland, elk bestaande uit 4 kinderen en een eventuele reserve. In totaal meer dan 136 kinderen en begeleiders.

Aan dit NK deden ook twee teams van Woudenbergse scholen mee, nl. De Olijfboom en De Wartburg. De Olijfboom won twee wedstrijden, drie gelijke spelen en verloor er twee. Hierdoor eindigden zij als 15e met 7 punten uit 7 rondes. De Wartburg deed het nog wat beter. Zij wonnen vier wedstrijden, één gelijkspel en verloren twee wedstrijden. De winnende rondes waren met grote overmacht gewonnen 8-0, 7-1 en nogmaals 8-0. Hierdoor behaalden zij de 8e plaats met 9 punten uit 7 rondes. De betere spelers van Woudenberg waren Manuel van de Olijfboom en Sarah en David van De Wartburg die alle drie vijf partijen van de zeven wisten te winnen.  Winnaar van het NK schooldammen voor groepen 7 en 8 was het eerste team van De Bron uit Molenaarsgraaf (Zuid-Holland) met 14 punten uit 7 rondes. Tweede OBS Klimop uit Hoornaar (Zuid-Holland) met 12 punten uit 7 rondes. En derde werd De Goede Herder uit Wapenveld (Gelderland) met 10 punten uit 7 rondes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven