Damfeestje in Austerlitz

Derde vakantietoernooi met recordaantal deelnemers.

(verslag Harry Vredeveldt, foto’s Leo van Raaij)

Met deze keer 24 deelnemers beloofde het gezellig druk te worden in het Dorpshuis van Austerlitz, waar deze keer het vakantietoernooi werd gehouden. Ook vier dammers uit Reeuwijk waren deze keer van de partij.

Druk werd het nooit, want de kinderen gedroegen zich voorbeeldig, zoals bij denksporters past en de sfeer was prima. Het werd een heerlijk middagje, ook voor de begeleiders, ook bezoekend voorzitter van de KNDB, Frans de Jonge, was onder de indruk.

Opvallend was, dat de meeste spelers uit Woudenberg kwamen en dat het spelniveau stijgende is. De kanshebbers uit Hilversum -overall winnaar Mohammed Benhari  en Jasmina Benhari (winnares bij de pupillen) – hadden aanzienlijk meer moeite om te winnen, dan in de vorige twee edities. Mohammed had zelfs een gelukje nodig om zijn verloren stand op remise te houden en ook Jasmina (Nederlands kampioene) moest een remise toestaan, beide tegenstanders kwamen uit Woudenberg.

Bij de pupillen werden Jonathan Visser en Jonathan Post uit Woudenberg twee en drie en bij de welpen was het een Woudenbergs-onderonsje; hier werd Bart van Dijk eerste, Evert-Jan van de Beek tweede en Marco de Kruif derde.

Het is duidelijk dat er in Woudenberg door een team van drie trainers aan de weg wordt getimmerd en dat gezien het vertoonde spel er grote verwachtingen voor de toekomst zijn.

Daarnaast valt nog op te merken, dat ondanks dat er bij elk van de drie vakantietoernooien jeugd ontbrak vanwege een vakantiereis, niet minder dan totaal 34 jeugdspelers hebben deelgenomen, wat ook voor de UPDB hoop voor de toekomst biedt: een kweekvijver van jong talent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven