Teus de Mik overleden

Tot ons grote verdriet is woensdagavond Teus de Mik overleden.

Hij heeft heel veel voor het dammen betekend: jarenlang bestuurslid van de KNDB, hij werd zelfs benoemd tot erelid van de KNDB. Voorzitter van Ons Genoegen en sinds 2008 bestuurslid van de UPDB.

Hij was iemand waar nooit vergeefs een beroep op werd gedaan. Als er een taak bleef liggen, pakte hij die als vanzelfsprekend op. Hij was jeugdcoördinator van de UPDB, hij was bij tal van wedstrijden arbiter en zorgde ook voor voldoende kopij voor het clubblad. Toen de UPDB een aantal jaren zonder voorzitter zat, nam hij bij de bestuursvergaderingen de voorzitterstaak op zich.

Ondanks dat hij veel last had van zijn slopende ziekte, bleef hij actief. Nooit beklaagde hij zich. Tot enkele weken geleden bezocht hij nog de clubavond en verheugde hij zich op de komende clubcompetitie.

We zullen hem heel erg missen.

Teus wordt dinsdag 25 augustus in besloten kring begraven. De rouwdienst is vanaf 10:00 uur via een livestream te volgen: www.pnielzeist.nl

Rouwkaart

4 gedachten over “Teus de Mik overleden”

 1. Heel triest en een groot verlies voor de damwereld.

  Als erelid van de KNDB bezocht Teus de afgelopen jaren trouw de vergaderingen van de bondsraad van de KNDB. Teus reed vaak met mij mee of andersom (en sinds Arne van Mourik bondsraadslid is, reden we met z’n drieën). Alleen het laatste jaar kon Teus vanwege zijn ziekte de bondsraadsvergaderingen niet meer bijwonen.

  Ik kende Teus ook vanuit de PKN-kerk in Zeist, die in Zeist nog 7 wijkgemeenten telt. Teus was lid van een gereformeerde bondsgemeente, ik van een meer vrijzinnige wijkgemeente, maar gek genoeg verschilden we op kerkelijk gebied nauwelijks van mening. Soms zijn verschillen historisch gegroeid en eigenlijk niet meer uit te leggen.

  Ooit stond hij als bedankje voor het meerijden met een enorme boerenkool uit z’n volkstuin voor onze deur. Daar hebben we nog dagen van gegeten en nog nooit smaakte een boerenkool zo lekker!
  Ik zal de goede gesprekken met Teus in de auto, over dammen maar ook over andere zaken, zijn kennis van zaken en zijn wijze inzicht missen.

  Jelmer Martens

 2. René Nurmohamed

  Heb in de loop der jaren Teus leren kennen als een gedreven mens.
  Hij was als ik het zeggen mag een persoon op wie je altijd kon rekenen.
  De KNBD UPDB en OG en de gehele damwereld zal hen erg missen.
  RIP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven