In Memoriam Jan Timmerman

Maandag 5 november kregen we bericht dat onze damvriend Jan Timmerman die ochtend is overleden. Na een ziekbed van een jaar waarin hij slechte periodes afwisselde met wat betere heeft hij zich uiteindelijk bij het onvermijdelijke neer moeten leggen. Jan is thuis te midden van zijn dierbare gezin overleden.

Jan had een pragmatische instelling. Hij was geen man van grote woorden en theorieën maar hij wist wel wanneer er gewoon iets gedaan moest worden. Daarom is hij ook lid geworden van DC Zenderstad. Op dat moment dreigde er een spelerstekort voor het zaterdagteam in de 2e klasse. Aanleiding was het vertrek van enkele talentvolle jeugdleden, die voor hun ontwikkeling in een hogere klasse gingen spelen.

Verder kon hij prima met de jeugd omgaan. De laatste 4 jaar was hij bij de club de betrouwbare teamleider van het jeugdviertal in de UPDB competitie. En daar had hij zichtbaar plezier in. Door zijn pragmatische instelling was het erg prettig om Jan erbij te hebben als mede-organisator van jeugdwedstrijden en schooldamkampioenschappen. Ook de UPDB schakelde hem graag in als tafelarbiter bij de welpen tijdens het NK sneldammen in Den Hommel.

Zelf lange partijen spelen vond hij eigenlijk niets. Hij had veel meer plezier in sneldammen of een potje “Fries dammen” tegen de jeugd. Jan was een graag geziene gast op de sneldamtoernooien in de regio waarin hij toch af en toe een meer ervaren speler een of zelfs twee punten afhandig maakte.

We missen hem nu al.

We wensen Anja, Laura en Saskia heel veel sterkte toe de komende tijd.

 Bestuur van DC Zenderstad

Rouwkaart…

4 gedachten over “In Memoriam Jan Timmerman”

 1. Een aimabel mens is heen gegaan.
  Enkele weken geleden tijdens de competitiewedstrijd Zenderstad – ADG heb ik Jan nog gesproken. Hij was toen voorzichtig optimistisch. Het heeft – helaas – niet mogen baten.
  Ik heb Jan leren kennen als een aimabel mens met het hart op de goede plaats en plezierig in de omgang. Daarnaast vond ik dat hij altijd behulpzaam was in de dammerij en bleek – naast het spelen – ook toch altijd een regelmatige bezoeker op toernooien etc. Op deze manier was hij veel met de damsport betrokken.
  Niets was hem teveel.
  Ik wens de familie heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat zij de kracht zullen hebben om dit verlies te kunnen dragen.

  HARRY DE WAARD

 2. Evert Teunis Muis

  Ik wens Laura en familie veel sterkte toe met dit zware verlies. Wij hadden wederzijds altijd belangstelling over onze mankementen over elkaar. Evert Teunis Muis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven