Koos van Amerongen wint TeusdeMik-toernooi

(Verslag Harry Vredeveldt)

In het woensdag 9 juni gehouden sneldamtoernooi -vernoemd naar de vorig jaar augustus overleden Teus de Mik- toonde Koos van Amerongen zich duidelijk de sterkste speler in deze wedstrijdvorm van het damspel. Alle zeven partijen wist hij in winst om te zetten.

Steeds liet Koos zien de beste keuzes te hebben gemaakt in de openingsfase en het middenspel en bleek het eindspel zijn tegenstanders te machtig. Dit waren niet de minsten: ook de nummers twee en drie, Harry de Waard  en Auke Zijlstra moesten er aan geloven. Rond elf uur reisde de kandidaat-meester met zijn welverdiende wisselbeker naar Leiden waar hij werkt.

René Runhaar ging met de wisselbeker voor de spelers met een rating tot 1000 naar huis, omdat hij Jaap Langerak, Arie Koster en Harry Vredeveldt voorbleef.

Laura Timmerman kon niet voor een verrassing zorgen en eindigde met een 50% score, tezamen met Jan van de Veen en Ton van der Ploeg. Cock van Wijk kwam pas laat op stoom na o.a. een onnodige nederlaag tegen Laura en eindigde op zes punten, evenals Wim Vlooswijk, die jammerlijk op de klok verloor van René Runhaar.

Mede door Corona was de opkomst laag, niet iedereen durft zich al te wagen aan een toernooi waarin met 5 minuten bedenktijd plus 5 seconden per zet wordt gespeeld. In 2022 wil de UPDB dit toernooi weer houden op de tweede woensdag van juni. Noteert u dat alvast in uw agenda!

eindstand na 7 ronden:
Koos van Amerongen 14 pt
Harry de Waard 10
Auke Zijlstra 10
Laura Timmerman 7
Jan van de Veen 7
Ton van der Ploeg 7
Cock van Wijk 6
Wim Vlooswijk 6
René Runhaar 5
Jaap Langerak 5
Arie Koster 4
Harry Vredeveldt 3

 

 

Koos van Amerongen en René Runhaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven