Salou Open over de helft

(tekst: Harry Vredeveldt) Inmiddels is in Salou de vijfde ronde gespeeld. In tegenstelling tot eerdere informatie, is Rik Verboon niet afgereisd naar Spanje en zijn er vier UPDB’ers, die meedoen. Te beginnen met Koos van Amerongen, die helaas in de vierde ronde de winst door de vingers liet glippen tegen Talha Majeed. In de vijfde ronde zat er ook niet meer in dan remise tegen Anton Kosior. De voormalige IJsselsteiner volgt nu met 7 uit 5 op 1 punt van de zeven koplopers, waaronder toppers als Anikeev, Shvartsman en van IJzendoorn.

In dit zeer sterk bezet toernooi doet Karl van der Horst het verrassend goed, zeker als je kijkt naar zijn op papier (rating) sterker geachte tegenstanders. Zijn 6 punten uit 5 zijn niet geflatteerd, want hij miste in twee partijen net de winstgang.

Bert Habets had een slechte start maar lijkt zich nu te herstellen en staat op min 1. Harry Vredeveldt wordt regelmatig overvallen door damblindheid en liet zich al vier keer “inpakken” en moest met het rood op de kaken de toernooizaal verlaten.

Voor de damliefhebbers een aanrader: de partij tussen Alexander Mogilyanski en Martijn van IJzendoorn – te zien op Toernooibase – is om te smullen. Ongelofelijk om te zien, hoe de ex-Rus, tegenwoordig uitkomend voor de USA, wordt overklast.

Donderdag wordt de zesde ronde gespeeld en vrijdag wordt er gesneldamd. Daarna gaan we tot en met maandag een spannend weekend in. Een groet uit een zonnig Salou, waar het in de schaduw lekker fris is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven