Salou open, een tussenstand

(Verslag Harry Vredeveldt vanuit  Salou)
In hotel Cala Font, waar de laatste jaren een flink aantal dammers hun intrek nemen om deel te nemen aan het internationaal damtoernooi Salou Open, is het goed toeven.
Door diverse redenen doen er dit jaar slechts 88 spelers mee. Na 6 ronden was het rustdag, tenminste als je vrijdagavond niet deelnam aan het blitztoernooi; een ware slijtageslag van 9 ronden met 55 deelnemers, dat verrassend gewonnen werd door Zenderstadspeler Rik Verboon voor coryfeeën als Jos Stokkel, Alexei Domchev, Cock van Wijk en Koos van Amerongen.

In het hoofdtoernooi doet Martijn de Leeuw, ook Zenderstad, het eveneens prima: met nog drie ronden te gaan, volgt hij op 1 punt koploper Alexander Shvartsman (10 uit 6), die het vandaag opneemt tegen Gantwarg (ook op 1 punt), die nog wat heeft recht te zetten na zijn verlies in de tweede ronde door een niet te bevatten tijdoverschrijding tegen een middenmoter uit Burkina Fasso. Verder valt nog te vermelden, dat Victoria Motrichco met 9 uit 6, zich tot nu toe uitstekend weert tussen de topsplers.
Er doen aan dit toernooi 8 spelers van Utrechtse clubs mee, waarvan er vier uit Zenderstad. Verder zijn Bert Habets, Erik Maijenburg, beide middenmoters en ‘achterhoedespelers’ Rene Runhaar en Harry Vredeveldt van de partij, tezamen bijna 10 % van de deelnemers. We maken ons op voor de volgende drie dagen om de score nog wat op te vijzelen en wellicht blijft Martijn in de race voor een ereplaats!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven