Jong tegen Oud op het dambord

‘Ouderwetse gezelligheid’ in Bunschoten

Elke tweede dinsdagmorgen van de maand wordt er in Bunschoten – in het kader van het project ‘ouderwetse gezelligheid’-  door schooljeugd gedamd met ouderen.  Dit project door Bertus de Harder opgezet, in samenwerking met ‘stichting de Boei’, wordt nu voortgezet door Wim Muys en Lennart Bolks.

Deze dinsdagmorgen was groep 8 van basisschool ‘de Ark’ aan de beurt: 20 meisjes en jongens kwamen, onder leiding van de leerkracht, de degens kruisen met de ouderen én om het meeste Monopolygeld te winnen. Tussendoor kregen zij damles van Wim en Lennart; het uurtje was zo om en er werden vijf partijtjes gespeeld!

Onze samenleving is heftig in beweging, maar in denksportcentrum ‘En Passant’ was het ouderwets gezellig en plezierig toeven met de gemotiveerde ouderen en jeugd, die veel plezier beleefden aan deze morgen. Iedereen zei na afloop in koor: we willen graag nog een keer terugkomen.

De basisscholen van Bunschoten kunnen elk 4 keer gebruik maken van de uitnodiging om te komen dammen met ouderen. Na afloop van de cyclus worden geïnteresseerden uitgenodigd om op vrijdagavond naar de damclub te komen voor wat trainingen.

Na afloop waren de ouderen weer onder elkaar en werd ze een prima lunch aangeboden. Wie dit spektakel in levende lijve wil meemaken kan elke tweede dinsdag om 11 uur terecht in Bunschoten voor een mooie belevenis en een ouderwets gezellig spelletje dammen! Voor de lunch wordt een kleine bijdrage gevraagd; wel even van te voren opgeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven