Droefenis in het UPDB- en Nederlandse kamp

(tekst: Harry Vredeveldt) De verwachtingen waren na de zesde ronde hooggespannen in het Utrechtse kamp: Koos van Amerongen en Bert Habets wonnen, waardoor Koos weer in de kopgroep kwam. Karl van der Horst en Harry Vredeveldt speelden remise.

Laatstgenoemde had de energie na viereneenhalf uur niet meer om de twee schijven voorsprong naar winst uit te spelen. Karl blaakte na een prima remise van zelfvertrouwen. Koos leek prima in vorm en bereidde zich op vrijdag – de  rustdag – voor op de confrontatie met Shvartsman in ronde 7. Bert Habets stond op de plek waar hij volgens de verwachting thuis hoorde.

En dan vandaag ronde 7: een harde klap voor Koos, die na 11 zetten in een vrij eenvoudige openingscombinatie liep. Ook Karl ging combinatief onderuit en Bert kwam er tegen Frits Tol in het middenspel niet meer aan te pas. De enige winstkansen waren er voor Harry, maar opnieuw na een lange partij, kon hij zijn voordeel van 2 schijven niet in winst omzetten.

Martijn van IJzendoorn die in topvorm leek, overspeelde Yury Lagoda, maar op het moment dat de winst voor handen leek, trapte hij in een gemeen zetje en verloor jammerlijk en staat nu op 2 punten van de vier leiders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven