Amersfoort Open, 41e editie

Harry de Waard bezorgt Ron Heusdens de eindzege
(verslag Harry Vredeveldt)

Zaterdag kwam er weer een einde aan een sterk bezet toernooi, het 41e al weer:

Vijf internationale grootmeesters gaven acte de présence, waaronder ook ex-wereldkampioen Alexander Shvartzman. Toernooidirecteur Marcel Everloo  en de deelnemers konden terugzien op een zeer geslaagd toernooi. Op de borden werd fel gestreden om de punten en de sfeer in ‘Het Klokhuis” was prima, mede door de inzet van diverse vrijwilligers en de dam-collegiale sfeer onder de deelnemers.

Harry de Waard drukte zijn stempel op dit toernooi, o.a. door zijn overwinning op Marc Ndjofang en door in de laatste ronde Christian Miami in een marathonpartij op remise te houden, waardoor Ron Heusdens voor de derde keer Amersfoort Open op zijn naam schreef met 11 uit 7, vóór een groepje van vijf achtervolgers met 10 uit 7:  Christian Miami, Hein Meier, Harry de Waard, Alexander Shvartzman en Tommy Mbongo.

Tijdens de ‘nazit’ met de prijsuitreiking, konden we nog genieten van een gratis ‘college’ van Hein Meijer, die een staaltje eindspelkennis tentoonspreidde door Ton Sijbrands aan te halen en het laatste eindspelboek van Gerrit  de Bruin. Zelden was een zo sterk bezet toernooi, zo hilarisch aan het eind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven