DAWO overtuigt wederom in Heuvelrugtoernooi

Ook dit keer liet DAWO er geen gras over groeien en werd overtuigend winnaar van het 26e Heuvelrugtoernooi. Met 5 partijzeges, 4 remises en 3 nederlagen troefden de Woudenbergsers de dammers van Austerlitz af die deze avond 4 punten minder scoorde.
Deze editie kende een nieuwe opzet. Omdat dit evenement nog maar uit 2 teams bestond namen aan weerskanten 12 deelnemers plaats achter de borden. Elk kwartet werd naar rating ingedeeld zodat het onderlinge krachtsverschil vrijwel nihil was. Wellicht is het een idee om eens buiten de grenzen van de UPDB te kijken en andere verenigingen die hun domicilie hebben aan de Heuvelrug warm te maken voor dit toch nog altijd gezellig spektakel?

Austerlitz dus 2e en wisten alleen Henk Zoonen, Wim v.d. Broek en Harry Vredeveldt de volle buit binnen te halen. Toch begonnen de “pyramidedammers” voortvarend en was Vredeveldt snel klaar. De UPDB-preses gaf Gerrit Pul na nog geen uur spelen al het nakijken en konden beiden die avond verder langs de zijlijn toekijken. Maar er stonden 5 nederlagen tegenover en dat is echt veel. Bijna de helft van het team verloor op eigen bodem. Voorts wisten alleen Jan Geleijnse, Herman Keereweer, Evert van Grondelle en Ton van Ooik wisten hun partij de veilige remisehaven in te loodsen!

Op deze avond vierde gezelligheid de boventoon in een ontspannen sfeer en vond men in damvereniging Austerlitz onder aanvoering van Henk Zoonen een uitstekend gastheer.

Het inmiddels opgeheven Veenendaal heeft 11x de hoofdprijs mee naar huis mogen nemen. DAWO deed dit nu 8x, terwijl Austerlitz 4x de toernooizege naar zich toetrok. DDV, ADC en Austerlitz 2 deden dit 1x.

De winnaars van de vier regiotoernooien zullen nog eens met tientallen tegen elkaar uitkomen en dan strijden om de Supercup. UDG-Vriendenkring was het eerste team dat zich hiervoor plaatste door Het Vechtstreektoernooi op haar naam te schrijven. Daarnaast won Zenderstad het Domstadtoernooi terwijl ADG het Eemlandtoernooi op haar naam schreef. Deze verenigingen krijgen nu dus gezelschap van DAWO. De exacte speeldatum is nog niet bekend.

Voor gedetailleerde uitslagen: Zie toernooibase

Scroll naar boven