DAWO overtuigend winnaar Heuvelrugtoernooi

Was het vorig jaar nog Austerlitz, dat verrassend het Heuvelrugtoernooi won, nu liet DAWO er geen gras over groeien en pakte dit achttal de hoofdprijs in deze 25e (jubileum)editie. Van de 8 gespeelde partijen werden er 5 gewonnen en stonden de Woudenbergers slechts 3 remises toe, 13 punten in totaal dus.

Met een straatlengte achterstand finishte Austerlitz op de 2e plek met 6 punten en met nog een puntje minder, ADC.  Daarbij nog de kanttekening dat dit team twee DAWO-spelers kreeg toegewezen (Van Raaij en Van Ginkel), die beiden hun partij wonnen.

De Woudenbergers begonnen voortvarend aan het toernooi. Zij startten met 4 overwinningen alvorens het eerste verliespunt werd geïncasseerd.

Maar op dat moment had Jan Geleynse de punten al op zak bij Arie v.d. Grift. Een ‘lucky’, want de ADC’er nam een verkeerde doorbraak en kreeg in plaats van de volle buit, het deksel op de neus.

Voorts kwam Dick van de Velden voor DAWO remise overeen met Evert Wiggemansen (ADC), die meer dan een jaar geen dambord had gezien! Vervolgens was het Saan Bouw die de punten deelde met Wim van de Broek. De speler van Austerlitz had daarbij alle geluk van de wereld omdat Saan toch echt op de 20e zet een simpele damzet over het hoofd zag. De derde remise voor DAWO kwam op naam van Hennie van Lambalgen. Geen enkele verliespartij dus voor de Woudenbergers.

Het werd dus weer een mooie avond in het gastvrije hotel Schimmel waar Cor van Setten en zijn mannen dit evenement op uitstekende wijze hadden georganiseerd. Zij konden terugkijken op een geslaagde damavond.

Het inmiddels opgeheven Veenendaal heeft 11x de hoofdprijs mee naar huis mogen nemen. DAWO deed dit nu 7x, terwijl Austerlitz 4x de toernooizege naar zich toetrok. DDV, ADC en Austerlitz 2 deden dit 1x.

De winnaars van de vier regiotoernooien zullen nog eens met tientallen tegen elkaar uitkomen en dan strijden om de Supercup. DAWO is de eerste vereniging die zich hiervoor plaatste.

(Verslag en foto’s Harry de Waard)

 

Scroll naar boven