Zenderstad bijna kampioen

Zenderstad doet grote stap richting het kampioenschap

Verslag Martijn de Leeuw

In een (uitgesteld) rechtstreeks duel met Ons Genoegen Utrecht heeft damclub Zenderstad een grote stap naar het kampioenschap gezet. Zenderstad trad in ronde 5 aan met het viertal leeftijdsgenoten Laura, Koos, Rik en Martijn. Bij aanvang van deze ronde stonden Ons Genoegen en Zenderstad op gelijke hoogte.

Op bord 1 trof Rik Verboon Arne van Mourik. In het middenspel kwam Rik in het voordeel toen de klassieke structuren werden open gebroken. Toen Arne een verrassende doorbraakcombinatie met mogelijke remisekansen miste was het gedaan en wist Rik de eerste overwinning te noteren.

Op bord 2 trof Martijn de Leeuw Alfons Ottink. Vanuit een spannende opening kwam Martijn met een lege lange vleugel te zitten maar daar stond veel terreinvoordeel tegenover. In het middenspel bleek het terreinvoordeel belangrijker waarna de druk kon worden opgevoerd. Ten koste van 1 schijf wist Martijn door te breken naar dam en later de partij te winnen.

Laura Timmerman trof Cock van Wijk en wist na een lang gevecht de controle over het centrum te bemachtigen. In het late middenspel wist Laura vervolgens door te stoten en als eerste de damlijn te bereiken. Cock had hier geen antwoord op en daarmee was de 6-0 stand en de overwinning bereikt.

Koos van Amerongen probeerde tegen Auke Zijlstra het feest compleet te maken maar Auke gaf geen krimp en redde daarmee de eer van Ons Genoegen. Bij Zenderstad overheerste de vreugde na de 7-1 overwinning. In de volgende wedstrijd op dinsdag 22 november treed Zenderstad aan tegen ADG.

1 gedachte over “Zenderstad bijna kampioen”

  1. Harry Vredeveldt

    Wat een prachtige prestatie: tegen gestaalde spelers met 7-1 winnen. Zenderstad mag trots zijn op de jeugdopleiding van weleer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven