UPDB-clubcompetitie, 2e ronde

In de tweede ronde van de clubcompetitie geen verrassingen in de Hoofdklasse: Hilversum (tegen UDG-Vriendenkring), ADG (tegen Het Groene Hart) en Zenderstad (tegen Gooi&Eemland) waren op papier favoriet en ze wonnen alle drie vrij gemakkelijk.

Ons Genoegen 2 onderstreepte zijn favorietenrol in de Eerste Klasse door concurrent Zenderstad 2 met 7-1 op te rollen. Andere concurrenten lijken er niet te zijn.

In de Tweede Klasse had favoriet DBS een vrije ronde. Het jeugdteam van Hilversum 2 boekte een mooie overwinning op LDV 2.

 

Hoofdklasse

UDG-Vriendenkring kansloos tegen Hilversum 2-6

Verslag Paul de Heus

Ester van Muijen had tegen Ton Bollebakker een klassieke partij waarin het op een gegeven moment symmetrisch werd. Wel of niet de voorzet hebben is dan in sommige gevallen belangrijk. Toen Ton de 2-om-2 ‘doorbraak’ terecht niet nam, werd tot remise besloten.

Paul de Heus was toen al getrakteerd op een nul. Peter van Heun kwam wat prettiger uit de opening en keek verbaasd toen Paul zomaar een Haarlemmer openzette. Tja, hij was de zetcontrole even vergeten.

Jan Ongolesono kwam tegen Maarten Kolsloot in een halve hek te staan. Niets aan de hand, maar toen Jan eigenhandig een schijf extra achter het hek schoof (25.44-40), rolde er een mooie technische overwinning voor Maarten uit.

Dirk Bijkerk kwam tegen Wim Vlooswijk aardig onder druk te staan, maar hij liet zien hoe je geduldig verdedigt. Wim kwam niet verder en na een wederzijdse doorbraak werd tot remise besloten.

 

Eerste Klasse

Austerlitz –DAWO: 4-4

Verslag Harry Vredeveldt

“Er had meer in gezeten”, verzuchtten zowel de spelers van Austerlitz als die van Woudenberg.

Wat zag het er dinsdagavond halverwege de wedstrijd goed uit voor Austerlitz: Evert van Grondelle (tegen Jaap Veld), Herman Keereweer (tegen Henny van Lambalgen) en Harry Vredeveldt (tegen Dick van de Velden) stonden wat beter dan hun tegenstander. Alleen Henk Zoonen (tegen Cor van Setten) stond onder druk.

Toen Harry met wit een slagzet naar dam liet noteren, waar de zwartspeler geen antwoord op had, werd er snel ingeschat dat er winst in zat. Evert nam daarom in een voordelige stand  genoegen met remise: 3-1 voor Austerlitz. Maar tot schrik van iedereen die voor Austerlitz was, was het voordeel van Herman verkruimeld door een misrekening en moest er met een schijf minder voor de remise worden gevochten. Henny vloerde zijn tegenstander daarna vakkundig, stand 3-3.

Ook Henk was een schijfje achter gekomen en gevreesd werd toch nog een nederlaag voor de thuisspelers; Henk vocht echter als een leeuw, vlocht er nog een paar foefjes in en zag zijn transpiratie beloond en Cor, teleurgesteld, moest in remise berusten: 4-4!

Toch konden beide clubs met het resultaat leven: voor Woudenberg het eerste verliespunt en met 3 uit 2 tweede op de ranglijst en Austerlitz was de eerste ronde vrij en heeft al na één ronde 1 punt, wat perspectief biedt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven