Ronde 1 en 2 Provinciale clubcompetitie

De eerste twee ronden van de clubcompetitie nieuwe stijl zijn gespeeld.

De competitie is nu groter, meer teams, meer klassen, ongeveer hetzelfde aantal spelers.

Door de kleinere teams zijn er meer verrassingen, één fout is nu tenslotte van grotere invloed op de uitslag dan bij het spelen met achttallen.

Derde klasse:

Meest opvallend zijn de twee jeugdteams van DBS en Zenderstad. Favoriet voor promotie is DAWO 3 dat tot nu toe beide wedstrijden wist te winnen. Anton van Ginkel en Martin van Dijk hebben de volle vier punten gescoord.

Tweede klasse:

Op het laatste moment werd hier een achtste team toegevoegd: Hilversum 3.

Hilversum 2, ondanks een 4-4 tegen LDV 2, en UDG-Vriendenkring 2 zullen hier gaan strijden voor een promotieplaats.

Eerste klasse:

Een grote verrassing was de nederlaag van Gooi&Eemland 1 tegen Zenderstad 3. Damblindheid van Jelmer Martens tegen Nico Verhoeven en een eenvoudige dam van Rob de Meij tegen Bert Roest waren daar debet aan.

Ook de andere favoriet UDG-Vriendenkring 1 kwam niet zonder kleerscheuren door de openingsronde. Zonder de twee sterkste spelers, Paul de Heus en Ester van Muijen, kwam het viertal tegen Het Groene Hart 2 niet verder dan 4-4.

DAWO is de verrassende koploper. Met overwinningen op Austerlitz en LDV haalden de Woudenbergers de volle buit binnen.

Hoofdklasse:

Ons Genoegen en ADG verdelen al jaren onderling de kampioenschappen. Daar is nu een sterke concurrent bijgekomen: Hilversum. Dat team is met Peter van Heun, Ton Bollebakker, Andrew Tjon A Ong en Maarten Kolsloot een geduchte outsider.

Die andere outsider was Zenderstad, maar dat verloor in de openingsronde een wedstrijdpunt tegen de eigen reserves, dat is een te kostbaar punt. Ons Genoegen (met 8-0) en ADG (met 7-1) wonnen wél van de eigen reserves.

Er degraderen twee teams: Het Groene Hart (0 uit 2 wedstrijden), Zenderstad 2 (1 uit 2) en Ons Genoegen 2 (2 uit 2) lijken mij de belangrijkste gegadigden voor deze twee plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven