Provinciale competitie, zesde ronde

Promotie voor UDG-Vriendenkring en DAWO 3

Na de zesde en voorlaatste ronde van de provinciale competitie is er nog bijna niets beslist.

In de Hoofdklasse verloor ADG van Hilversum en moet nu in de laatste ronde winnen met minstens 6-2 van Ons Genoegen om kampioen te worden. Het onderaanstaande Zenderstad 2 moet van Het Groene Hart winnen om degradatie te ontlopen, maar dan moet ADG 2 wel met ruime cijfers verliezen van de hoofdmacht van Zenderstad. Ook Het Groene Hart is bij winst afhankelijk van wat ADG 2 doet.

In de Eerste Klasse is UDG-Vriendenkring door een moeizame overwinning op Gooi&Eemland 2 zeker van promotie. In de laatste ronde is een gelijkspel tegen DAWO genoeg voor het kampioenschap. DAWO verloor verrassend van Het Groene Hart 2 en zou nu zomaar promotie kunnen mislopen als het van de Utrechters verliest. Gooi&Eemland kan dan met een ruime overwinning op LDV alsnog een van de twee promotieplaatsen veroveren.

Wie degradeert hier naar de Tweede Klasse? In theorie komen daarvoor nog vier teams in aanmerking. Het Groene Hart 2 heeft door de overwinning op DAWO de kansen weer in eigen hand en Austerlitz lijkt nu de belangrijkste gegadigde voor een stapje terug.

In de Tweede Klasse won UDG-Vriendenkring 2 met drie man van Austerlitz 2 en staat het nog samen met Zenderstad 4 op de eerste plaats. Een iets beter bordsaldo van de Utrechters zal misschien de beslissing brengen. Als dat gelijk wordt, dan promoveert Zenderstad 4.

Zo goed als gedegradeerd is Hilversum 3 na de kleine nederlaag tegen Zenderstad 4. Alleen een 7-1 overwinning op LDV 2 kan de Hilversummers behouden voor deze klasse. In dat geval degradeert LDV 2.

In de Derde Klasse kwam LDV 3 niet voorbij Zenderstad 5 en kon DAWO 3 iets uitlopen. Gezien het zeer ruime bordsaldo van de Woudenbergers, is promotie nu zeker. Zelfs een 8-0 nederlaag in de laatste ronde kan hen niet deren.

Lees verder…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven