Provinciale clubcompetitie, slot

Hoofdklasse: Zenderstad met overmacht kampioen

In de laatste ronde had Ons Genoegen nog een theoretische kans op het kampioenschap. Dan moest er wel met 6-2 gewonnen worden bij Zenderstad. Die uitslag bleef ver buiten bereik, Zenderstad onderstreepte zijn hegemonie met een 7-1 overwinning. Alleen UDG-Vriendenkring en Ons Genoegen 2 scoorden deze competitie meer dan één bordpunt tegen Zenderstad.

Het Groene Hart had aan een gelijkspel tegen de reserves van Ons Genoegen voldoende om zich, ten koste van de Utrechters, te handhaven. Arie van der Knaap, die drie keer een blauwe uitslag scoorde, won en daarmee was het pleit eigenlijk al snel beslecht.

Eerste Klasse: Gooi&Eemland naar Hoofdklasse, UDG-Vriendenkring 2 degradeert

Deze competitie in deze klasse was twee weken geleden al afgelopen. Door met 7-1 van concurrent Zenderstad 2 te winnen werden de Eemlanders zonder puntverlies kampioen. UDG-Vriendenkring 2 verloor het beslissende duel van Austerlitz en gaat volgend jaar in de Tweede Klasse uitkomen.

Tweede Klasse: Zenderstad 3 ongenaakbare kampioen

Een ronde voor het einde waren de IJsselsteiners al kampioen. Op vier punten volgde LDV 1. Doordat DBS in de laatste ronde verloor en LDV 1 won, zijn de Loenenaren als tweede geëindigd. Daarmee is ook LDV gepromoveerd.

Voor verslagen van Rik Verboon, Harry de Waard, Wim Vlooswijk: klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven