QR-code verplichting

De aangescherpte coronamaatregelen van de overheid houden o.m. in dat bij binnensporten het laten zien van een QR-code verplicht is vanaf 6 november.

Dat betekent dat bij alle damwedstrijden, provinciaal, nationaal, maar ook bij de onderlinge, iedereen een bewijs van vaccinatie of van een covid-test moet kunnen laten zien. Ook kan gevraagd worden door de beheerder van de speelruimte om een legitimatie. De damverenigingen zelf zijn verantwoordelijk voor de controle.

1 gedachte over “QR-code verplichting”

  1. De Coronaregels voor de damsport zijn ingewikkeld.
    Vanuit de basisregels geldt de 1,5 afstand maar niet voor contactsport. Dus met de directe tegenstander is het niet nodig 1,5 meter afstand te houden tijdens de partij. Wel met andere spelers en publiek.
    Voor binnensporten en overgenomen door KNDB, UPDB, NOC&NSF geldt een Corona Toegangs Bewijs (QR-code van vaccinatie of recente negatieve test).
    Voor een horeca lokatie geldt ook de Corona Toegangs Bewijs (CTB) verplichting.
    Voor een niet-horeca lokatie zoals een buurthuis geldt geen CTB. Wel kunnen andere regels gelden. Damclub Zenderstad speelt in wijkcentrum de Oase in IJsselstein. Hier geldt dat bij het verplaatsen door het gebouw een mondkapje verplicht is (eis vanuit de beheerder). We hanteren daarom zoveel mogelijk binnen de speelzaal de CTB verplichting, en buiten de speelzaal in de Oase de mondkapjesplicht. Op deze wijze hopen we aan alle geldende Corona-regels te voldoen om veilig te kunnen dammen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven