Corona-maatregelen per 1 juli versoepeld

De KNDB heeft meegedeeld dat per 1 juli weer damwedstrijden en -trainingen gehouden mogen worden. Daarbij dienen wel de algemene gedragsregels in acht genomen worden.

Daarnaast dient het Protocol Verantwoord Dammen gehanteerd te worden. Dit protocol is opgesteld in overleg met de andere denksporten en NOC*NSF. Dit protocol vindt u als bijlage bij dit bericht.
NOC*NSF heeft ook een Protocol Verantwoord Sporten opgesteld. Dat protocol kunt u hier vinden: https://nocnsf.nl/sportprotocol.

In het algemeen geldt dat ‘gewoon’ dammen weer kan, dus plexiglasschermen, spelen op twee borden, anderhalve meter afstand tussen de spelers, dat hoeft allemaal niet (meer). Als u niet achter het bord zit, dan geldt wel weer de anderhalve meter afstand.

Het NOC*NSF wijst er nadrukkelijk op dat, buiten de opgestelde protocollen, het gezond verstand voorop staat.

Als úw gezond verstand zegt dat anderhalve meter afstand tijdens het dammen heel verstandig is, zal uw vereniging daar rekening mee moeten houden.

Het UPDB-bestuur gaat u nog informeren hoe wij de provinciale competitie denken te laten verspelen.

1 gedachte over “Corona-maatregelen per 1 juli versoepeld”

  1. Harry Vredeveldt

    Op dit moment bereiken mij berichten van enkele dammers dat zij niet zonder plexiglas scherm willen spelen. Omdat ik bang ben, dat na de zomervakanties er weer strengere regels zullen komen, wil ik vasthouden aan het plaatsen van schermen. In de bestuursvergadering van 15 juli wil ik afspreken, dit sowieso te doen tijdens het 65+ toernooi van 17 tot 21 augustus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven