Bert Roest maakte indruk

Bussumer zet provinciaal kampioenschap 65+ op zijn naam

door Harry de Waard

HILVERSUMIedereen was het er over eens. Het was weer een supergezellige damweek in het gastvrije clublokaal (De Zoutkeet) van dc Hilversum. Weliswaar was de deelname aan het kampioenschap voor 65- plussers minimaal maar des te knusser was het 14-koppige gezelschap dat wel van de partij was.

   UPDB-voorzitter Harry Vredeveldt hoopte in zijn slotwoord dat dit evenement een reclame zou zijn voor de damsport en dat bestuurlijk zal worden besproken hoe dit kampioenschap in de toekomst nog meer gestalte zal krijgen. Hij dankte alle deelnemers voor hun sportieve strijdlust maar ook dc Hilversum die als uitstekend gastheer optrad: op organisatorisch-, maar ook op cateringgebied dat door iedereen zeer werd gewaardeerd.

Naast de “gewone” prijzen was er ook een geldprijs voor de best aankomende onder de 75-plussers. Die eer viel de beurt aan Frits Stüger. Ook werd er een damboek uitgeloofd voor de winnaar van de mooiste combinatie. Omdat er geen bijzondere combinatie tijdens een van de partijen werd uitgevoerd, demonstreerde onttroonde kampioen Harry de Waard een fraaie mogelijkheid die voor had komen in zijn partij tegen toernooiwinnaar Bert Roest. Harry liet een lokzet zien die op een schitterende manier tot een damcombinatie leidde.

kampioen

Omdat Bert Roest en Wim Vlooswijk op de slotdag om uiteenlopende reden niet aanwezig konden zijn werd hun geplande partij de avond daarvoor gespeeld die in een gelijkwaardige remise eindigde. Maar op dat moment was Bert Roest al lang kampioen want de Bussumer kon niet meer door de naaste concurrentie worden ingehaald.

Een ongelooflijk mooie prestatie van Bert, die het ene slachtoffer na het andere maakte in dit kampioenschap. Zijn tegenstanders van de eerste 5 ronden vielen om als lucifershoutjes waardoor de toernooiwinnaar na 5 ronden nog een 100%-score had. Pas in de 6e snoepte Paul de Heus zijn eerste punt af. Maar vraag niet hoe. Bert had na een foute damcombinatie van Paul een extra schijfje in de knip en de zesde zege hing in de lucht. Toch wikkelde hij in deze ronde niet goed af en kon Paul ontsnappen.

Vervolgens kwam hij nog een puntendeling overeen met Boudewijn van der Veen was hij een ronde voor het einde al kampioen.

Het zilver ging naar titelverdediger Harry de Waard terwijl de derde plek werd opgeëist door Wim Vlooswijk. Weliswaar finishte de Hilversummer ex aequo met Evert van de Pol en Ton van der Ploeg, maar Wim had de hoogste weerstandspunten en het betere SB.

 

Voor alle uitslagen en eindstand: zie toernooibase!

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven