Verslag van de halve finale schooldammen
voor Pupillen te IJsselstein


IJsselstein was zaterdag 8 april een van de 6 plaatsen waar een halve finale schooldammen voor pupillenteams werd gehouden. De Utrechtse Provinciale Dam Bond had zich aangemeld voor de organisatie. Helaas had de Eben Haƫzerschool uit Ottoland zich afgemeld, zodat er met een dummy gewerkt moest worden.

Er werd fel om de punten gestreden in de ruime zaal van Munten en Postzegel Organisatie te IJsselstein. Het eerste team van de Oranje Nassauschool uit Stolwijk nam in de eerste ronde de leiding, om die niet meer af te staan.

Alle 8 ronden werden met winst afgesloten, zodat de maximale score van 16 punten behaald werd. Captain Marco Dekker was dan ook zo tevreden, dat hij de KNDB direct de finaleplaats op 20 mei aanbood. Die finale zou eerst in Alphen aan den Rijn gehouden worden, maar daar heeft men er van af gezien.

Tweede werd de Rehobothschool uit Hardinxveld-Giessendam met 14 punten en derde CBS Middelie uit Middelie met 11 punten. De deelnemende scholen uit het Utrechtse hebben de finale niet bereikt. De Driesprong uit Soest, de winnaar van het provinciale kampioenschap, had zich terug getrokken.

De Wartburg uit Woudenberg was de hoogst geƫindigde school van de UPDB met een vijfde plaats en 9 punten, de Opstap uit IJsselstein eindigde als zevende met 8 punten en het Baken, eveneens uit IJsselstein werd vijftiende met 5 punten.

Teus de Mik

Bekijk de video en foto's van het Halve Finale van Nederland Schooldammen Pupillen te IJsselstein gespeeld op 08-04-2017